назад

Фахівчиня системи БПД Київщини провела правопросвітницький захід для працівниць громадської організації «Вільна»

Напередодні Міжнародного дня боротьби за права жінок завідуюча сектору Ірпінське бюро правової допомоги Людмила Гараніна завітала до громадської організації «Вільна» для проведення правопросвітницького заходу.

Під час зустрічі фахівчиня розповіла присутнім про діяльність системи, основні напрямки роботи та детально описала порядок отримання безоплатної правової допомоги.

«Правову допомогу можна отримати в центрах з надання безоплатної вторинної правової допомоги, бюро правової допомоги або дистанційно. Перелік, адреси та графік роботи таких центрів та бюро можна дізнатися на сайті системи надання БПД – зазначила юристка Людмила Гараніна».

Крім цього, юристка детально роз’яснила ряд важливих питань, зокрема:

  • визначення участі одного із батьків, які мешкають окремо, у вихованні дитини;
  • розірвання шлюбу між подружжям, яке має неповнолітніх дітей і подружжям, яке дітей не має;
  • поділ майна, яка є спільною сумісною власністю подружжя;
  • порядок стягнення аліментів в твердій грошовій сумі;
  • встановлення факту сумісного проживання чоловіка та дружини без реєстрації шлюбу та правові наслідки такого встановлення;
  • визначення місця проживання дитини після розлучення батьків;
  • порядок спадкування за законом і заповітом.

По завершенню заходу завідуюча сектору Ірпінське бюро правової допомоги Людмила Гараніна домовились з головою громадської організації «Вільна» про подальшу співпрацю у сфері надання юридичної допомоги підопічним  організації та надала інформаційні матеріали із тематики заходу.

Довідково ! Громадська організація «Вільна» – це дружній простір для жінок і дівчат, в якому вони почуваються безпечно, та мають змогу отримати допомогу у вирішенні своїх проблем.