назад

У Чернігові відбулося засідання керівної ради

IMG 002215 листопада у приміщені Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області відбулося засідання керівної ради за участю директорів місцевих центрів та працівників РЦ.

З вітальним словом виступила директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області Ірина Протченко.

«Рада вітати всіх на зустрічі керівної ради. Цей захід є дуже важливим саме сьогодні. Для того, щоб успішно закінчити 2017 рік потрібно підбити підсумки 10 місяців роботи вже сьогодні. Тим самим ми зможемо спланувати останні місяці роботи», – заначила Ірина Борисівна. Також директор зробила аналіз довідки аудиту Ніжинського місцевого центру з надання БВПД, який був проведений у поточному році.

«Неабияку роль у нашій роботі також відіграє залучення до системи нових адвокатів для забезпечення надання правової допомоги особам у кримінальних, цивільних та адміністративних процесах», – її слова доповнила заступник директора РЦ з надання БВПД у Чернігівській області Олеся Пирковська. Окремо вона зупинилася на моніторингу роботи бюро правової допомоги та місцевих центрів.

Головний бухгалтер Катерина Кирієнко підкреслила про важливість дотримання фінансової дисципліни. Також вона зазначила про обов’язковість використання коштів в розрізі кодів економічної класифікації видатків станом на 10.11.2017р. та залишках коштів станом на 10.11.2017р. у розрізі кодів економічної класифікації видатків, план їх використання.

Про стан забезпечення пожежної безпеки, наявність засобів гасіння, пожежної сигналізації, планів евакуації, відповідальну особу, журнал проведення інструктажів та інше зауважив начальник відділу моніторингу діяльності місцевих центрів Анатолій Леоненко.

Начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Олена Якубенко проаналізувала роботу відділів взаємодії з актами та представництво у судах. Вона акцентувала увагу на кількості виданих доручень та прозвітованих у 2017 році. Також, Олена Якубенко провела порівняльний аналіз виданих цивільних та адміністративних доручень у 2015 році, 2016 році та 2017 роках у процентному співвідношенні. Начальник відділу зауважила щодо стану звітування адвокатів за видами доручень, щодо здійснення кількості представництв працівниками МЦ та кількості зданих актів, які були видані у 2017 році.

Про стан кадрового забезпечення у відсотковому співвідношенні, заповнення посад по МЦ та бюро розповіла начальник відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та персоналу Ірина Бондаренко.

Начальник відділу комунікації та забезпечення доступу до публічної інформації Вероніка Рибак проаналізувала присутнім результати співпраці зі ЗМІ місцевими центрами (помісячно) та процентне співвідношення центрів (з урахуванням кількості Бюро) за рік. Неабияку увагу вона акцентувала на виконані програм надання безоплатної правової допомоги, що діють у Чернігівській області.

Перед присутніми виступили директори місцевих центрів Чернігівської області та розповіли про виконання плану роботи на 2017 рік і заходи заплановані на листопад-грудень.