назад
03.06.16

У Дніпропетровську обговорили вдосконалення взаємодії центрів та органів місцевого самоврядування

102 червня 2016 року у приміщенні Дніпропетровської обласної державної адміністрації відбулася нарада з питань вдосконалення взаємодії органів місцевої влади та центрів з надання БВПД під час надання первинної і вторинної безоплатної правової допомоги мешканцям територіальної громади

З вітальним словом до присутніх звернулись Володимир Юрченко, заступник голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації,  Людмила Яцуба, директор Регіонального центру з надання БВПД у Дніпропетровській області та Леонід Маньковський, начальник Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області.

Учасники заходу обговорили питання взаємодії органів влади та місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Дніпропетровській області з громадськими організаціями та центрами надання адміністративних послуг.

Володимир Юрченко підкреслив важливість співпраці обласної державної адміністрації та центрів з надання безоплатної правової допомоги, взаємний обмін інформацією з метою найбільш ефективного надання правової допомоги населенню. Тобто, на його думку, особа, звернувшись до будь-яких органів місцевої влади або центру правової допомоги повинна піти задоволеною та з розумінням того, як вирішити своє питання.

 Леонід Маньковський розповів про стан забезпечення приміщеннями бюро правової допомоги на території Дніпропетровської області. Також було обговорено питання співпраці в межах підписання меморандумів між Головним територіальним управлінням юстиції та центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Людмила Яцуба розповіла про відкриття бюро правової допомоги, іх функції та повноваження. Наголосила, що протягом року роботи установ налагоджено тісну співпрацю між місцевими центрами та владою на місцях. «Така взаємодія – це чудова можливість більш ефективно організувати надання правової допомоги людям як центрами, так і майбутніми бюро правової допомоги, які відкриються уже 1 вересня нинішнього року», – зауважила директор Регіонального центру з надання БВПД у Дніпропетровській області.  Вона повідомила, що таких бюро всій області буде 25.

Присутні на заході директори місцевих центрів Ліна Сергієва (Перший дніпропетровський місцевий центр), Віталй Оліфер (виконуючий обов’язки директора Другого дніпропетровського місцевого центру), Андрій Прокопенко (Третій дніпропетровський місцевий центр),  Олександр Юрчук (Перший криворізький місцевий центр), Микола Касьян (Другий криворізький місцевий центр),  Оксана Косоног (Павлоградський місцевий центр),  Сергій Лисак (Дніпродзержинський місцевий центр) та Володимир Федоров (Нікопольський місцевий центр) у свою чергу внесли пропозиції щодо налагодження співпраці із ЗМІ на місцях, організації скайп-зв’язку з центрами на базі місцевих бібліотек, розширення інформаційної кампанії з метою правоосвітньої діяльності, та про те, як у цьому зв’язку можна взаємодіяти центрам із органами місцевої влади.

У результаті наради учасники домовилися про постійний обмін інформацією, розробку спільних планів та програм розвитку системи правової допомоги в регіоні.

{gallery}news/2016/06/02062016_1{/gallery}