назад

У дубенських гуртожитках, де проживають переселенці зі Сходу, відкрили мобільні пункти консультування

golovna

Піски, Мар’їнка, Попасна. Ця сумна географія в серці кожного небайдужого українця. Зміст слова «внутрішньопереміщені» особи донедавна можна було відшукати тільки у словнику, а сьогодні це окрема категорія громадян, які потребують захисту, зокрема, правового.

90 сімей вимушених переселенців з окупованих територій Криму, Луганської та Донецької областей наразі проживають у Дубні. Умови проживання не найкращі, переважно це гуртожитки. Саме в таких пунктах тимчасового проживання українців з гарячих точок Дубенський МЦ відкрив два мобільні пункти консультування. 

Звернення громадян були різні і стосувалися не лише правової сфери, адже досі багато з них відчувають себе чужими в місті. Відвідувачі потребували правового захисту в оформленні пенсій та соціальних виплат. Як з’ясувалося, головною перепоною в отриманні цих допомог було те, що відповідні органи, які можуть надати підтверджуючі документи, знаходяться на окупованих територіях. Працівники центру, уважно вислухавши всі скарги клієнтів на життєві складнощі, що виникли внаслідок війни і вимушеного переселення, надали фахову допомогу з вирішення їх проблем.

1

 

Згідно з планом роботи Дубенського місцевого центру, мобільні пункти консультування з правових питань для біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту, працюватимуть щоквартально в комунальних гуртожитках Дубна за адресою: вул. Шевченка, 45 та провулок Центральний, 3. Про день та час проведення мешканців повідомлятимуть заздалегідь.

Проте біженці та інші категорії громадян, зокрема, малозабезпечені, інваліди, ветерани тощо мають можливість отримати безоплатну вторинну правову допомогу, безпосередньо звернувшись до Дубенського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Знаходиться він за адресою: м. Дубно, вул. Грушевського, 171 Б, (район «5-та школа», біля міської поліклініки). Телефони (03656) 2-10-05, (097) 009-47-03, (095) 947-34-95, (063) 965-85-50 (пн-пт. з 9-00 до 18-00).

Також консультаційну допомогу з питань захисту своїх прав можна отримати за номером гарячої телефонної лінії0 800 213 103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів).

2