назад

У Дубні відкрили ще один мобільний пункт консультування

golovna

Дубенський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді ‒ заклад, який обслуговує близько 300 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського спілкування, 67 сімей та осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах у зв’язку із переміщенням з районів збройного конфлікту та тимчасово окупованої території, 155 сімей, що перебувають в складних життєвих обставинах, 42 сім’ї демобілізованих осіб та 6 сімей, на утриманні яких перебувають прийомні дітки.

Зрозуміло, чому саме в цій установі так важливо було відкрити мобільний пункт консультування, де б люди змогли отримати фахові правові консультації та роз’яснення.

1

Під час відкриття такого пункту фахівці Дубенського місцевого центру Роман Дзецько та Ігор Маркулич роз’яснили соціальним працівникам основні засади правового захисту особливої категорії громадян ‒ діток-сиріт, провівши навчальний семінар на тему «Безоплатна правова допомога в України: законодавча база та мета її реалізації». У виступі працівники детально проінформували про положення Конституції, яке гарантує кожному громадянину право на отримання правової допомоги, і закцентували увагу на Законі України «Про безоплатну правову допомогу», який гарантує отримання соціально-вразливим категоріям громадян безоплатний захист у цивільних та адміністративних справах. Також були надані відповіді на чисельні питання. Соціальні працівники запитували про порядок отримання безоплатної правової допомоги, які для цього потрібні документи. Отримали вони також інформаційні матеріали та буклети.

2

Відтепер фахівці міського центру соціальних служб зможуть не тільки докладно інформувати своїх підопічних про можливість отримання безоплатної правової допомоги у Дубенському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Адже була досягнута згода, що закладі, який знаходиться за адресою м. Дубно, вул. Драгоманова, 12, мобільний пункт консультування працюватиме не рідше одного разу в квартал. Детальніше про графік роботи пункту можна дізнатися за номером телефону (063) 965-85-50.

4

Довідково. За детальним порядком отримання безоплатної вторинної правової допомоги просимо звертатися до Дубенського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: м. Дубно, вул. Грушевського, 171 Б, (район «5-та школа», поруч з міською поліклінікою) або за телефонами (03656) 2-10-05, (097)009-47-03, (095) 947-34-95, (063) 965-85-50. Графік роботи центру ‒ пн-пт. з 09:00 до 18:00.