назад
08.12.16

У Глухівському професійно-педагогічному коледжі відбувся Всеукраїнський урок правових знань

ShM 2016 12 07  Vseukr. uroc pravovih znani7 листопада заступником начальника відділу «Глухівське бюро правової допомоги» в Професійно-педагогічному коледжі Глухівського національного педагогічного університету ім. Олександра ДОВЖЕНКА для студентів І курсу проведено інформаційний урок на тему: «Кримінальна відповідальність».

Із метою підвищення правової свідомості студентів коледжу та в рамках проведення Всеукраїнського тижня правових знань заступник начальника відділу «Глухівське бюро правової допомоги» Богдан БАЛИЦЬКИЙ розкрив найголовніші аспекти кримінального права.

«Кримінальний кодекс України – це прийнятий Вищим законодавчим органом держави правовий акт, у якому систематизовано визначені суспільна небезпечні діяння, що визнаються злочинами, і встановлюються конкретні міри покарання за їх вчинення.
Головною функцією Кримінального кодексу, головним його суспільним призначенням є функція захисту найбільш важливих суспільних відносин.
До кримінальної відповідальності притягується, згідно із законом, лише особа, що вчинила таке діяння, яке передбачене Кримінальним кодексом. Немає злочину, не передбаченого Кримінальним кодексом – такий найперший і найважливіший принцип кримінального права,»
– наголосив фахівець відділу.

Під час виступу студентам коледжу було розкрито основні статті Кримінального кодексу України, які найчастіше скоюють громадяни України, а також наведено статистику України щодо кримінальних правопорушень за останні півроку. Незалежно від віку правопорушника законом передбачено покарання за скоєний злочин.

Богдан БАЛИЦЬКИЙ побажав студентам бути обачнішими на своєму життєвому порозі та завжди розуміти намір того, що хочеш вчинити.