назад
12.08.16

У Глухові надається безоплатна правова допомога внутрішньо переміщеним особам

Працівники Шосткинського місцевого центру в приміщенні Глухівської районної ради провели виїзний прийом для переселенців, які стоять на обліку в управлінні соціального захисту населення Глухівської районної державної адміністрації. 

З метою проведення інформаційної кампанії, спрямованої на підвищення обізнаності про права внутрішньо переміщених осіб щодо права на безоплатну правову допомогу, 11 серпня мобільна група у складі заступника начальника відділу правової інформації та консультацій Наталії Олійник та головного спеціаліста відділу правопросвітництва та відділу взаємодії з суб’єктами безоплатної первинної правової допомоги Юлії Зацаринної здійснили виїзд до міста Глухів, де у приміщенні Глухівської районної ради провели виїзний прийом для внутрішньо переміщених осіб.

До фахівців звернулися двоє громадян, яким було надано консультації та роз’яснення чинного законодавства. Людей, зокрема, цікавили питання оформлення субсидії для переселенців, порядку відновлення виплат аліментів для внутрішньо переміщених осіб, підстави для отримання адресної соціальної допомоги, порядок переведення пенсійних справ з окупованої на підконтрольну територію України.

Жінка, яка приїхала з м. Макіївка Донецької області, повідомила, що на даний час вона проживає в с. Баничі Глухівського району зі своєю неповнолітньою онукою. У ході прийому жінка розповіла, що з квітня 2014 року аліменти на онуку перестали виплачувати і по сьогоднішній день виплати не здійснюються.

«Треба з’ясувати, куди виведено суд, який приймав рішення про стягнення аліментів. Потім на адресу цього суду необхідно направити заяву про відновлення втраченого повністю судового провадження, а після отримання на руки рішення суду про відновлення втраченого судового провадження необхідно знову звернутися до цього ж суду із заявою про видавання дубліката виконавчого листа щодо вказаної справи», – роз’яснила фахівець центру Наталія Олійник.

Під час заходу Юлія Зацаринна розповіла присутнім, як працює Шосткинський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги та яким чином внутрішньо переміщені особи можуть отримати правову допомогу в установі.

Цього ж дня працівники центру провели вуличне інформування, під час якого розповіли громадянам про порядок отримання послуг адвоката за рахунок держави та роз’яснили, хто має право на таку допомогу. Звісно, йшла мова і про відкриття Глухівського бюро правової допомоги, яке почне роботу з 1 вересня 2016 року.