назад

У Глухові пройшло засідання Глухівської організації ветеранів

ShM 171013 11З метою розширення доступу до безоплатної правової допомоги мешканців Глухівщини та надання їм правових послуг, спрямованих на забезпечення реалізації та захисту прав і свобод громадянина 11 жовтня працівники Глухівського бюро правової допомоги взяли участь в засіданні Ради Глухівської організації ветеранівПід час заходу присутнім було висвітлено питання про порядок надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги згідно

Закону України «Про безоплатну правову допомогу», а також щодо змін в законодавстві, що стосуються безоплатної правової допомоги, в частині розширення кола осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу. 

Також було обговорено питання щодо отримання пільг учасникам бойових дій та осіб прирівняних до них.

ShM 171013 12

«Пільги щодо плати за житло, комунальні послуги та паливо, надаються учасникам бойових дій та членам їх сімей, що проживають разом з ними, незалежно від виду житла чи форми власності на нього. Державою щорічно до 5 травня учасникам бойових дій виплачується разова грошова допомога у розмірі, який визначається Кабінетом Міністрів України в межах бюджетних призначень, встановлених законом про Державний бюджет України. Також держава забезпечує учасникам бойових дій та їхнім дітям, у тому числі дітям, які навчаються за денною формою навчання у професійно-технічних та вищих навчальних закладах, – до закінчення навчальних закладів, але не довше ніж до досягнення ними 23 років, державну цільову підтримку для здобуття професійно-технічної та вищої освіти у державних та комунальних навчальних закладах», – наголосив начальник бюро Богдан Балицький.

У ході проведеного заходу присутнім були розповсюджені інформаційні матеріали та ознайомлено з основними завданнями Бюро, видами послуг первинної та вторинної правової допомоги та категоріями громадян яким надається безоплатна вторинна правова допомога.

Нагадуємо, що за правовою допомогою можна звертатися до Глухівського бюро правової допомоги Шосткинського місцевого центру з надання БВПД за адресою: м. Глухів, вул. Шевченка,4 , телефон: 7-07-20.