назад
09.08.17

У Глухові відбувся правопросвітницький форум «Основні аспекти реалізації положень Конвенції ООН про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок в Україні»

ShM 2017 08 08  hluhiv diskrimination 18 серпня начальник Глухівського бюро правової допомоги Богдан Балицький на базі Управління соціального захисту населення Глухівської районної державної адміністрації спільно з представниками структурних підрозділів районної державної адміністрації, Березівської громади, Шалигинської громади та представників Глухівського Управління Національної поліції Сумської області взяв участь в обговоренні питання щодо виконання Конвенції про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок.

 

 

«Як вбачається з Конвенції Комітет стурбований несприятливим становищем жінок в сільських районах та обмеженості даних про їхнє становище. Саме недостатність заходів, вжитих для вирішення проблеми бідності серед сільських жінок, повного забезпечення їх доступу до правосуддя, освіти, охорони здоров’я, житла, зайнятості у формальному секторі, а також їхньої професійної підготовки та мікрокредитування. Тому потрібно спільно долучитися до даної проблеми та забезпечити велике правове поле серед мешканців громад щодо попередження насильства в кожній сімї», – розпочала захід начальник Управління соціального захисту населення Ольга Дудкіна.

 

«Працівники Глухівського бюро готові протягнути руку допомоги щодо посилення правової спроможності територіальних громад шляхом проведення інформаційних заходів серед населення щодо попередження жінок, які опинилися в таких ситуаціях та тих які не підозрюючи того можуть стати жертвами насильства», – зазначив Богдан Балицький

 

Також обговорено питання щодо запровадження спільних дій щодо задоволення конкретних потреб різних груп внутрішньо переміщених жінок, які піддаються різним формам дискримінації, в тому числі вдів, жінок-інвалідів, літніх жінок, жінок, що належать до ромської національної меншини або ЛБТ, а також забезпечення довгострокових заходів щодо задоволення юридичних потреб внутрішньо переміщених жінок і дівчат.

 

Обговорено ряд спільних дії щодо юридичного захисту прав жінок і дівчат з обмеженими можливостями і літніх жінок, зокрема, що піддаються множинним формам дискримінації, забезпечивши їм рівний доступ до освіти, зайнятості, житла, охорони здоров’я та інших основних послуг і соціального забезпечення, і сприяти їхній автономії, доступу до побутового обслуговування та участі в політичному і громадському житті;

 

Наприкінці заходу усім присутнім надано інформаційні матеріали з контактними даними Глухівського бюро правової допомоги.

 

Для отримання безоплатної правової допомоги просимо звертатися до Глухівського бюро правової допомоги: м. Глухів, вул. Шевченка, 4, тел. (05444) 7-07-20, 7-07-12.