назад

У Глухові відкрито дистанцій пункт правової допомоги

ShM 171221 00    Із метою реалізації прав громадян на безоплатну правову допомогу фахівцями Глухівського бюро правової допомоги 21 грудня в приміщенні Глухівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 3 відкрито дистанційний пункт правової допомоги.

Дистанційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги – це точка доступу до безоплатної правової допомоги, що функціонує на постійній основі за визначеним графіком у приміщенні установи, організації, закладу для громадян, які мають потребу в безоплатній правовій допомозі, але в силу різних причин (географічна віддаленість, відсутність вільного часу тощо) не мають можливості оперативно звернутися до бюро правової допомоги. 

Прийшовши до дистанційного пункту кожен, хто потребує безоплатної правової допомоги, має право: дистанційно проконсультуватися з фахівцями бюро, отримати інформацію про місцезнаходження відповідного центру, а також дізнатися про види послуг, які там надаються; перевірити свою належність до категорії осіб, які мають право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги; дізнатися перелік документів, які необхідно подати для підтвердження належності до суб´єктів права на таку допомогу.

У ході роботи дистанційного пункту начальником Глухівського бюро правової допомоги Шосткинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Богданом Балицьким надана консультація громадянці міста Глухів, яка першою мала можливість отримати правову допомогу за допомогою скайп-зв’язку та звернулась з питанням щодо порядку переведення дитини з одного загальноосвітнього навчального закладу до іншого .

«Відповідно до Положення про загальноосвітній навчальний заклад, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27.08.2010 № 778, у разі вибуття учня з населеного пункту батьки або особи, які їх замінюють,  подають до закладу заяву із зазначенням причини вибуття. У разі переходу учня до іншого навчального закладу для здобуття загальної середньої освіти у межах населеного пункту батьки або особи, які їх замінюють, подають до закладу заяву із зазначенням причини переходу та довідку, що підтверджує факт зарахування дитини до іншого навчального закладу», – зазначив Богдан Балицький.

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

За отриманням безоплатної правової допомоги звертайтеся до:

Шосткинський місцевий центр –
41100, м. Шостка, вул. Горького, 4. тел. (05449) 7-30-94

Глухівське бюро правової допомоги –
41400,  м. Глухів, вул. Шевченко, 4. тел. (05444) 7-07-20,   (05444) 7-07-12

Кролевецьке бюро правової допомоги –
41300,  м. Кролевець, вул. Грушевського, 19. тел. (05453) 9-52-47

Середино-Будське бюро правової допомоги –
41000,  м. Середина-Буда, вул. Троїцька, 2. тел. (05451) 7-10-62

Ямпільське бюро правової допомоги –
41200, смт  Ямпіль, бульвар Ювілейний, 1. тел. (05456) 2-20-50

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Окрім того, в Україні діє єдиний номер з надання безоплатної правової допомоги –

0-800-213-103     (Цілодобово, в межах України – безкоштовно)

Зателефонувавши за ним, Ви зможете дізнатися адреси та контакти центрів у всіх регіонах України та отримати консультацію фахівців.