назад

13509053 494405677417060 5543745503133825230 n

Чортківський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги  з робочим візитом відвідав м. Гусятин з метою розширення доступу до безоплатної правової допомоги учасників АТО.

Так, 29 червня 2016 року начальник відділу надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Надія Попик  взяла участь у семінарі, що проходив у Гусятинському районному центрі зайнятості (м.Гусятин, вул. Тернопільська,16) для військовослужбовців та учасників АТО.

Фахівець місцевого центру розповіла присутнім про право громадян на безоплатну правову допомогу, що гарантоване ст.59 Конституції України та повідомила перелік категорій громадян, які мають право на таку допомогу: малозабезпечені особи, інваліди, які отримують пенсію або допомогу у розмірі менше двох прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб, ветерани війни (учасники бойових дій, у тому числі учасники АТО, члени сімей загиблих), особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, біженці, реабілітовані особи та інші (ст.14 Закону «Про безоплатну правову допомогу»).

Нагадуємо, що отримати відповіді на актуальні запитання стосовно соціальних гарантій учасникам АТО щодо:

–  отримання безоплатно у власність земельних ділянок можна тут.

– безоплатне отримання ліків тут.

– надання путівок для санаторно-курортного лікування тут.

Також, громадяни, які потребують безоплатної вторинної правової допомоги можуть звертатися за такими адресами:

м. Тернопіль –  вул. Шпитальна, 7,

м. Кременець – вул. Шевченка, 59А,

м. Чортків – вул. Шевченка, 54.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103 (цілодобово та безкоштовно у межах України із стаціонарних та мобільних телефонів).