назад

У Харкові відкрито Центр ювенальної пробації

IMG 026811 серпня 2017 року у Харкові урочисто відкрито Центр ювенальної пробації. Це здійснено на виконання Закону України «Про пробацію» від 05 лютого 2015 року № 160-VIII, за підтримки Міністерства міжнародних справ Канади, у рамках проекту технічної допомоги «Реформування системи кримінальної юстиції щодо неповнолітніх в Україні».

IMG 026811 серпня 2017 року у Харкові урочисто відкрито Центр ювенальної пробації. Це здійснено на виконання Закону України «Про пробацію» від 05 лютого 2015 року № 160-VIII, за підтримки Міністерства міжнародних справ Канади, у рамках проекту технічної допомоги «Реформування системи кримінальної юстиції щодо неповнолітніх в Україні».

Відкривали центр заступник Міністра юстиції України Денис Чернишов, директор Департаменту пробації Міністерства юстиції України Олег Янчук, директор Агрітім Канада в Україні Танія Сенфорд Аммар, начальник управління ДПтС України в Харківській області Олександр Крикушенко, начальник управління пробації північно-східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації міністерства юстиції Ірина Яковець. Участь в офіційному відкритті взяв й директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Луганській та Харківській областях Анатолій Бородавка.

{module 2017-08-11 У Харкові відкрито Центр ювенальної пробації}

Денис Чернишов підкреслив, що головною метою Центру є запровадження та реалізація пробаційних програм на основі міжнародних стандартів (європейських правил), щодо забезпечення безпеки суспільства, шляхом виправлення засуджених (умовно-засуджених) неповнолітніх осіб віком від 14 до 18 років, які опинились у конфлікті з законом, та запобігання вчиненню ними повторних кримінальних правопорушень.

Також, заступник Міністра юстиції звернув увагу на те, що: «Центри пробації є скрізь, по всій Україні, але такого рівня ми відкриваємо вперше. Все зроблено для того, щоб ті люди, які перебувають під наглядом офіцерів пробації нашого міського відділення, відчували б себе не засудженими, а саме тими людьми, до яких застосовуються програми ресоціалізації “.  

Під час церемонії відкриття, між почесними гостями та відвідувачами відбулось спілкування, подробиці якого можна побачити з відео-репортажів місцевих засобів масової інформації. Зазначено, що пробація щодо неповнолітніх спрямована на забезпечення їх нормального фізичного і психічного розвитку, профілактику агресивної поведінки, мотивацію позитивних змін особистості та поліпшення соціальних стосунків, з урахуванням вікових та психологічних особливостей. Здійснюється пробація спільно з органами і службами у справах дітей, спеціальними установами та закладами, щодо їх соціального захисту і профілактики правопорушень.

 

З нагоди відкриття Центру, був організований Круглий стіл за участю представників Уряду Канади в Україні, Міністерства юстиції України, Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Луганській та Харківській областях та інших громадських і міжнародних організацій, установ та відомств відповідного профілю. 

Згідно Програми заходу, відбулася презентація роботи Центру ювенальної пробації та прес-конференція за участю представників ЗМІ, а також традиційно відбулося урочисте перерізання червоної стрічки.


Адреса Центру ювенальної пробації:

м. Харків

Основ’янський район,

вул. Молочна, 40


Інформація про Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Луганській та Харківській областях:

Адреса: м. Харків, Майдан Свободи, 5, 6 під’їзд, 3 поверх.

Контактний телефон: (057)–705–03–52, Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України).

Офіційний веб-сайт: http://kharkiv.legalaid.gov.ua/ua/  

Сторінка у соціальних мережах:  facebook