назад

У Хмельницькому ветеранам війни надаватимуть безоплатну правничу допомогу на базі ветеранського хабу

У Хмельницькому ветерани війни та їхні родичі зможуть отримати безоплатну правничу допомогу у ветеранському хабі відділі підтримки ветеранів війни та членів їх сімей, який утворили в Хмельницькій районній державній адміністрації. На базі хабу консультуватимуть юристи системи безоплатної правничої допомоги. Відповідний меморандум підписали начальник районної військової адміністрації та керівники центрів з надання безоплатної правничої допомоги.

Серед завдань, які належать до компетенції відділу підтримки ветеранів війни та членів їх сімей, який створили в Хмельницькій РДА, — надання психологічної підтримки ветеранам та їхнім рідним, скерування їх до потрібних установ та організацій, а також допомога у розв’язанні їхніх правових проблем.

За словами військовослужбовця Олександра Маковея, який повернувся з фронту в червні минулого року після отримання поранень на Луганщині, ветерани потребують інформації про свої права та пільги, на які вони можуть претендувати. Їм необхідно роз’яснювати, як оформити і куди подавати документи, щоб ці пільги отримати. Тож створення такого відділу, або ж, як його ще називають, хабу, де ветерани зможуть отримати комплексну підтримку, — дуже потрібна справа.

Відповідно до Меморандуму про співпрацю та взаємодію між Хмельницькою РДА та Регіональним центром з надання БВПД у Хмельницькій області, Хмельницьким та Старокостянтинівським місцевими центрами з надання БВПД на базі відділу буде працювати консультаційний пункт доступу до безоплатної правничої допомоги. Тут ветерани та члени їхніх сімей зможуть отримати консультації юристів системи БПД, а також допомогу в складенні документів —  скарг, заяв тощо.

Скриншот з сюжету телеканалу “Місто”

Крім того, з райдержадміністрацією домовилися про організацію спільних заходів та перенаправлення ветеранів, які потребують правничої допомоги, до бюро.

У Хмельницькому ветеранський хаб працює за адресою: вул. Пилипчука, 17/1, перший поверх (приміщення міського центру зайнятості).

Оскільки на Хмельниччині, за інформацією ОВА, допомоги та підтримки потребуватиме близько 50 тисяч ветеранів, такі ж хаби планують створити і в двох інших районах області — Кам’янець-Подільському та Шепетівському.