назад

Юристи системи БПД уклали меморандум про співпрацю з Волонтерським штабом Житомира

У Житомирському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги уклали меморандум про співпрацю з Волонтерським штабом Житомира. Головні напрямки спільної роботи допомога в реалізації права на безоплатну правничу допомогу особам, які постраждали внаслідок воєнних дій або окупації, а також просвітницька діяльність для підвищення правової обізнаності військовослужбовців та внутрішньо переміщених осіб.

Співпраця системи безоплатної правничої допомоги з громадськими організаціями дає змогу охоплювати ширше коло людей, насамперед тих, на кого спрямована робота громадських організацій. Так більше людей можуть дізнатися про послуги системи БПД, свої права, отримати безоплатну допомогу юристів.

Відтепер серед партнерів Житомирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги —Волонтерський штаб Житомира. Ця ініціатива об’єднує активних житомирян, які збирають інформацію про потреби населення від соціальних служб міста та надають допомогу тим людям, які сьогодні її найбільше потребують, зокрема й внутрішньо переміщеним особам.

У меморандумі про співпрацю, який уклали місцевий центр та Волонтерський штаб Житомира, визначили, що головними напрямками спільної роботи стануть:

  • допомога в реалізації права на безоплатну правничу допомогу особам, які постраждали внаслідок воєнних дій або окупації;
  • захист законних інтересів людей, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Окрім того, меморандум передбачає спільну організацію різноформатних заходів, спрямованих на підвищення рівня правової поінформованості мешканців громади.

«Об’єднання зусиль юристів та волонтерів допоможе нам оперативно виявляти людей, які потребують допомоги правників, та надавати їм таку допомогу, а також запобігати порушенням прав різних категорій людей, розповідаючи їм про їхні права, новації в законодавстві, інструменти для розв’язання правових проблем», — зазначає в. о. директора Житомирського місцевого центру з надання БВПД Андрій Мілютін.

Під час зустрічі Андрій Мілютін та голова Волонтерського штабу Галина Чибуровська запланували також здійснювати обмін корисною інформацією щодо правових питань людей, яким допомагають волонтери, реалізовувати спільні проєкти для надання безоплатної правничої допомоги мешканцям Житомирщини, серед яких військові та переселенці.