назад

У Хмельницькому говорили про права внутрішньо переміщених осіб

dgj     Як отримати довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи та оформити соціальні виплати, розповідали під час зустрічі у Хмельницькому.

     Начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання первинної правової допомоги Хмельницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ірина Ярусевич та позаштатний радник Міністра соціальної політики України з питань ВПО Олег Майданюк зустрілися із внутрішньо переміщеними особами. Під час зустрічі говорили про порядок оформлення і видачі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, а також про те, як оформити соціальні виплати.

     Ірина Ярусевич розповіла присутнім, як працює Хмельницький місцевий центр з надання безоплатної вторинної допомогита яким чином внутрішньо переміщені особи можуть отримати правову допомогу в установі. Відтак перейшли до обговорення актуальних проблем переселенців.

     Після зустрічі усім зацікавленим роздали інформаційні матеріали про безоплатну правову допомогу.

     Захід провели на виконання доручення  Прем’єр-мiнiстра України вiд 21 квiтня 2016 року № 13387/1/1-16 про реалiзацiю завдань, передбачених Рекомендацiями парламентських слухань на тему “Стан дотримання прав внутрiшньо перемiщених осiб та громадян України, якi проживають на тимчасово окупованiй територiї України та на тимчасово неконтрольованiй територiї в зонi проведення антитерористичноїоперації”, затвердженими постановою Верховної Ради України вiд 31 березня 2016 року Г 1074-VII.

Сюжет про зустріч МТРК “Місто” можна переглянути за посиланням – https://www.youtube.com/watch?v=YGksx1SltfU