назад

У Хмельницькому обговорили успішний досвід та напрямки співпраці провайдерів правової допомоги

Форум «Моделі безоплатної правової допомоги: успішний досвід та напрямки співпраці» відбувся 9 липня у Хмельницькому. Як працює в Україні державна система безоплатної правової допомоги, розповіли представники регіонального та місцевого центрів.

До участі в форумі запросили провайдерів правової допомоги, зокрема і в об’єднаних територіальних громадах Хмельницької області, а також громадських активістів.

Про те, як в Україні працює державна система безоплатної правової допомоги, розповіли в. о. директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області Олена Варфоломєєва та директор Хмельницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Григорій Гоцький.

«Державна система безоплатної правової допомоги насамперед покликана захистити інтереси найбільш вразливих та пільгових категорій українців. На території Хмельниччини гарантоване державою право осіб на правову допомогу забезпечують регіональний, чотири місцеві центри та 16 бюро правової допомоги. Крім того юридичну допомогу можна отримати через мобільні та дистанційні точки доступу», – зазначила Олена Варфоломєєва у своїй доповіді.

Кожен із доповідачів представив певну модель надання безоплатної правової допомоги, вказавши на її переваги, тож не обійшлось без цікавих дискусії. У результаті форуму його учасники напрацювали багато спільних ідей, які сприятимуть посиленню правової спроможності вразливих верств населення Хмельницької області.

Організував захід Хмельницький офіс «Мережі правового розвитку» при громадській організації «Подільська правова ліга» в межах проекту «Розвиток успішних громад через експертну підтримку та правову допомогу» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».