назад

Робоча зустріч у Луцькому прикордонному загоні Північного регіонального управління Державної прикордонної служби України

Біженці та особи, які потребують додаткового захисту в Україні є однією із категорій громадян, яка має право на безоплатну правову допомогу відповідно до Закону України «Про безоплатну правову допомогу».
Так, з метою налагодження та покращення співпраці в напрямку надання якісної, оперативної безоплатної правової допомоги таким особам, директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області Наталія Смолярчук та директор Луцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ольга Кудрицька провели робочу зустріч у Луцькому прикордонному загоні Північного регіонального управління Державної прикордонної служби України. Спільно з начальником відділу по роботі з іноземцями та адміністративного провадження підполковником Павлом Ващуком, завідувачем сектору юридичного забезпечення УДМС України у Волинській області Євгенією Марцик обговорили ряд проблемних питань, котрі виникають під час забезпечення доступу до безоплатної вторинної правової допомоги біженців та осіб, котрі потребують додаткового захисту.Щороку до Луцького МЦ звертається понад 90 таких осіб за отриманням безоплатної вторинної правової допомоги. Найчастіше це – громадяни Бангладеш, Афганістану та Сомалі. Переважна більшість з різних життєвих причин покинули країну походження та нелегально перетнули кордон України, а тому наразі перебувають у Волинському пункті тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні ДМС України.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області забезпечує надання безоплатної вторинної правової допомоги особам, затриманим органом прикордонної служби за скоєння адміністративного правопорушення.
Так, упродовж першого півріччя 2019 року до Регіонального центру від службових осіб Луцького прикордонного загону надійшло 20 повідомлень про адміністративне затримання осіб.

За результатами зустрічі сторони домовилися про необхідність плідної подальшої співпраці та координації зусиль для належного забезпечення надання безоплатної правової допомоги біженцям та особам, які потребують додаткового захисту.