назад
14.04.16

У Хмельницькому розпочав роботу мобільний консультаційний пункт на базі Центру допомоги учасникам АТО

IMG 7294     Про співпрацю між Хмельницьким місцевим центром з надання БВПД та Центром допомоги учасникам АТО представники обох організацій домовилися наприкінці минулого місяця. А уже вчора, 13 квітня, на базі Центру допомоги учасникам АТО розпочав роботу мобільний консультаційний пункт.

     Перший прийом провели начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Хмельницького місцевого центру з надання БВПД Людмила Адамчук іпомічник координатора з питань юридичної допомоги Центру допомоги учасникам АТО Володимир Шрубковський.

     У відведений для прийому час до фахівцівзвернулося двоє осіб. Їх, зокрема, цікавили питання надання психологічної допомоги учасникам АТО, можливість компесаційних виплат у разі невикористання путівок на санаторно-курортне лікування.

     Як зазначила працівниця Центру допомоги учасникам АТО Наталя Дзекар, найчастіше учасники АТО та їхні рідні звертаються до центру за допомогою у питаннях, що стосуються психологічної реабілітації, забезпечення житлом, працевлаштування, а також виділення земельних ділянок.

     Треба додати, що до Хмельницького місцевого центру надання БВПД з часу його створення (а це 1липня 2015 року) надійшло 34 звернення від учасників бойових дій (в тому числі учасників АТО) та членів їхніх сімей. Більшість із них потребували первинної правової допомоги — правових консультацій та допомоги у складенні заяв до державних органів, органів місцевого самоврядування. Шістьом особам було призначено адвокатів для здійснення їх представництва у судах.

     До уваги громадян

     Мобільний консультаційний пункт працює на базі Центру допомоги учасникам АТО (м. Хмельницький, вул. Свободи, 70) кожної другої середи місяця з 10 до 12 години. При потребі кількість прийомів і їхня тривалість будуть збільшуватися.

     Отримати детальну інформацію та висловити свої побажання щодо роботи пункту можна за телефонами: Хмельницький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги – 0382 65-77-88;Центр допомоги учасникам АТО – (0382) 65-90-70, (067) 380-50-65.

*   *   *

     Якщо ви або ваші знайомі зіткнулися із правовими проблемами, нагадаємо, що вразливим категоріям громадян держава гарантує безоплатну вторинну правову допомогу. У Хмельницькій області місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги працюють за адресами:

     Хмельницький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги (територія обслуговування — Хмельницький, Віньковецький, Волочиський, Городоцький, Деражнянський, Летичівський, Старосинявський, Ярмолинецький райони там. Хмельницький). Адреса: м. Хмельницький, вул. Соборна, буд. 75, 2 поверх. Тел. 0382 65-77-88.

     Кам’янець-Подільський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги (територія обслуговування Кам’янець-Подільський, Дунаєвецький, Новоушицький, Чемеровецький райони та м. Кам’янець-Подільський). Адреса: м. Кам’янець-Подільський, вул. Пушкінська, буд. 44. Тел. 03849 5-01-59.

     Старокостянтинівський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги (територія обслуговування — Старокостянтинівський, Красилівський, Теофіпольський райони та м. Старокостянтинів). Адреса: м. Старокостянтинів, вул. Миру, буд. 1/2, 1 поверх. Тел. 03854 4-54-75. 

      Шепетівський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги (територія обслуговування — Шепетівський, Білогірський, Ізяславський, Полонський, Славутський райони та міста Шепетівка, Нетішин і Славута. Адреса: м. Шепетівка, вул. Героїв Небесної Сотні, буд. 44. Тел. 03840 4-00-15. 

     Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги  0-800-213103.