назад

Взаємодія Регіонального центру з надання БВПД та слідчих підрозділів у Дніпропетровській області

IMG 3682Сьогодні, 14 квітня 2016 року, у м. Дніпропетровську відбулася нарада в приміщенні залу засідань СУ ГУНП за участі директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Дніпропетровській області Людмили Яцуби, начальника відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації адвокатів Антона Донецького та керівництва слідчого управління ГУНП.

 

Зустріч мала на меті обговорення прийняття заходів щодо виявлення, запобігання та недопущення випадків затримання осіб без належного оформлення їх статусу, налагодження обміну відповідною інформацією з Регіональним центром та підведення підсумків оперативно-службової діяльності слідчих підрозділів по області за 3 місяці 2016 року.

Яцуба Людмила та заступник начальника ГУНП Михайло Куратченко відкрили нараду вітальним словом та запросили всіх учасників до  обговорення питань взаємодії Регіонального центру з надання БВПД та слідчих підрозділів.

 Людмила Яцуба наголосила увагу на таких питаннях, як: своєчасне інформуванні Регіонального центру  про всі випадки затримання осіб за скоєння кримінальних та адміністративних правопорушень, прийняття вичерпних заходів щодо недопущення випадків катувань та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводження з боку працівників оперативних підрозділів, органів досудового розслідування та інших структурних підрозділів ГУНП, особливості призначення захисників у кримінальних провадженнях та зворотній зв’язок з боку слідчих щодо діяльності адвокатів.

 Антон Донецький зупинився на особливостях та проблемах при призначенні захисника на окрему процесуальну дію та правах підзахисних осіб у кримінальних провадженнях.

             Наприкінці наради сторони домовилися про співпрацю та сприяння дотримання прав затриманих громадян правоохоронними органами та забезпечення гарантій прав людини на захист.

IMG 3675

IMG 3677

IMG 3693