назад
21.07.17

У колі друзів – фахівці Першого дніпропетровського центру з надання БВПД відзначили два роки роботи

viber image19 липня 2017 року у Першому дніпропетровському місцевому центрі з надання  безоплатної вторинної правової допомоги відбулась зустріч з нагоди другої річниці відкриття місцевих центрів з надання БВПД Дніпропетровщини. Правники підвели підсумки своєї роботи та окреслили плани на майбутнє.

За круглим столом зібрались друзі та партнери Першого дніпропетровського місцевого центру – співробітники Східного регіонального представництво міжнародного фонду “Відродження”, Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців Дніпропетровській області, Фонду Народонаселення ООН в Україні, ГО «Правозахисна Група «Січ» та “Сила майбутнього”.

Пріоритетними напрямами роботи центру є всебічний захист прав та свобод внутрішньо переміщених осіб та учасників АТО. Саме за цими напрямами відбувається активна співпраця з запрошеними на зустріч організаціями: спільно розробляються методичні рекомендації, дорожні карти,  інформаційні матеріали, проводяться засідання кластеру з правового захисту та саб-кластеру з ГОН, семінари, тренінги, фокус-групи інші спільні акції та заходи.

«Для центру це були два роки стрімкого розвитку знайомств та налагодження партнерства, постійних змін та вдосконалення, плідної роботи та накопичення досвіду»– зазначила у ході презентації директор Першого дніпропетровського центру з надання БВПД Ліна Сергієва.

Фахівець Першого дніпропетровського центру Ірина Мазана презентувала присутнім напрями та результати роботи громадської організації «Освітньо-правовий центр «Дніпро». Ця громадська організація надає безоплатну правову допомогу тим громадянам, які не підпадають під дію ЗУ «Про безоплатну правову допомогу», займається правоосвітництвом, влаштовує різноманітні заходи та семінари відповідної тематики.

Людмила Яцуба, директор Регіонального центру з надання БВПД у Дніпропетровській області, у свою чергу  відзначила важливість постійного розширення кола партнерів системи безоплатної правової допомоги. «Це свідчить про нашу відкритість та прозорість, націленість на взаєморозуміння та діалог, – наголосила очільниця центру. – Важливість правопросвітницької місії, яку несе у собі система БПД важко переоцінити. Особливістю роботи наших центрів є те, що ми намагаємось реалізувати її через допомогу кожній конкретній людині, яка приходить до нас.  Це сприяє зростанню довіри до системи як її партнерів, так і клієнтів».

Нагадуємо, що Перший дніпропетровський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги працює за адресою: м. Дніпро, вул. Старокозацька, 52, тел.(056) 742-82-32, (099) 232-77-89.

Детальну інформацію з питань, пов’язаних з отриманням безоплатної правової допомоги, можна отримати за номером цілодобової телефонної лінії – 0 800 213 103 або на веб-сайтах Міністерства юстиції та Координаційного центру з надання правової допомоги.

{gallery}news/2017/07/11{/gallery}