назад
25.09.18

У Компаніївській ОТГ запрацює новий дистанційний пункт консультування

06У Компаніївській ОТГ буде створений дистанційний пункт консультування громадян. Про це домовились 25 вересня 2018 року фахівчиня Компаніївського бюро правової допомоги Кропивницького місцевого центру з надання БВПД Ірина Дремлюга з представниками місцевого самоврядування Компаніївської ОТГ під час семінару: «Правова допомога на варті прав та інтересів громадян».
Під час семінару Ірина Дремлюга ознайомила представників місцевого самоврядування Компаніївської ОТГ з роботою системи БВПД Кіровоградщини. Зокрема, акцентувала увагу присутніх на роботі бюро правової допомоги, однією з основних функцій якого є посилення правової спроможності громад. Фахівчиня також повідомила про те, з якими питаннями найчастіше звертаються громадяни, а також надала інформацію про порядок надання безоплатної правової допомоги.
 
07
 
«Компаніївське бюро правової допомоги – це державна установа, що об’єднує всеукраїнську професійну мережу юристів, готових надавати правову допомогу, захищати законні права та інтереси жителів громади. А тому, Компаніївській ОТГ необхідно долучитись до розвитку та функціонування бюро правової допомоги як інституції, яка допоможе знайти відповіді на правові питання, які хвилюють людей та є актуальними для громади», – підкреслила Ірина Дремлюга.
Наприкінці заходу учасники семінару домовились спільними зусиллями розширити доступ громадян до якісної безоплатної первинної та вторинної правової допомоги, зокрема створивши дистанційний пункт консультування в приміщенні ОТГ. Спеціаліст від місцевого центру, згідно із затвердженим графіком (раз на місяць або частіше), буде приїжджати в громаду і проводити прийом громадян. Особам, яким складно пересуватися, надаватиметься адресна допомога.
До Кропивницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна звернутись за адресою: м. Кропивницький, вул. Архітектора Паученка (Дворцова), 64/53, тел. (095)87-662-33, (0522) 32-08-24.
Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний контакт-центр за номером 0-800-213-103, дзвінки безкоштовні зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України.