назад

У Конотопі обговорили питання реформування вищої школи

KoM 171108 218 листопада на базі Конотопського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги відбулася робоча зустріч директора центру Олексанра Мухи , інтерграторів Валентини Волік та Оксани Козіної із директором Конотопського політехнічного технікуму Сумського державного університету Тетяною Гребеник.

В ході зустрічі обговорювалися питання співпраці з реалізації правопросвітницьких проектів для педагогічного та студентського колективів закладу, а також більш детально обговорили питання реформування вищої школи.

Україна сьогодні охоплена системною кризою і вона торкається усіх сфер та проявляється у руйнуванні основоположних засад, в тому числі і освіти. Це негативно впливає на потенціал країни в цілому. Україна відстає від розвитку глобального суспільства знань, тому реформування вищої школи є нагальною потребою сучасності, але в той же час, необхідно дуже виважено проводити заходи в даному напрямку. Краще декілька раз обговорити та дійти до консенсусу з усіма сторонами освітнього процесу, щоб у майбутньому мати основу для розвитку”  – висловила свою думку Тетяна Гребеник.

KoM 171108 22

Олександр Муха зазначив, що місцевий центр готовий стати платформою для обговорення процесів реформування освіти та зможе забезпечити правовий супровід заходів з даної тематики. Зокрема, він зазначив, що: «Для того, аби вивести країну із кризи необхідна суттєва модернізація сфер освіти та науки. Забезпечення розвитку людського потенціалу, запровадження засад відкритої та справедливої конкуренції, демонополізація дозволять стати на шлях реформування освітянської галузі.”.

 Сторони домовилися про проведення спільних заходів з обговорення питань реформування освіти та науки в місті Конотоп.

Довідково:

Адреса центру:

41615, м. Конотоп, вул. Братів Лузанів, 43

Телефон (05447) 6-23-47

Електронна пошта центру: konotop.sumy@legalaid.gov.ua

Юрисдикція Конотопського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги:
м. Конотоп та Конотопський район,

м. Буринь та Буринський район,

м. Ромни та Роменський район,

Липоводолинський та Недригайлівський райони Сумської області.

 

Телефон єдиної системи безоплатної правової допомоги: 0(800) 213 103