назад

У Коростені відбувся круглий стіл на тему: «Актуальні проблеми внутрішньо переміщених осіб та шляхи їх подолання»

15.03.2016 Korosten round tableНачальник відділу взаємодії з суб’єктами надання БППД Сергієнко Оксана взяла участь в засіданні круглого столу на тему: «Актуальні проблеми внутрішньо переміщених осіб та шляхи їх подолання». Круглий стіл відбувся 11 березня у міськвиконкомі м. Коростеня. Ініціатором проведення заходу виступив голова ГО «Об’єднання вимушених переселенців Донбасу «Добротвор» Ігор Сиромятніков.

У засіданні взяли участь міський голова Коростеня Володимир Москаленко, народний депутат України Володимир Арешонков, радник Міністра соціальної політики України з питань ВПО у Житомирській області Максим Свірський, директор Департаменту праці та соціального захисту населення ЖОДА Галина Корінна, представники органів місцевого самоврядування північних районів Житомирщини.

В обговоренні теми також взяли участь представники Коростенської, Олевської, Овруцької, Лугинської, Народицької, Малинської РДА та РР, керівники структурних підрозділів, представники структур міста, які працюють з внутрішньо переміщеними особами, а також активісти волонтерських та громадських організацій.

Учасники круглого столу обговорили найбільш актуальні проблеми та потреби переселенців, зокрема: проблеми працевлаштування; забезпечення житлом; можливість оздоровлення дітей; користування статусом пільгових категорій (афганців, чорнобильців); надання юридичної допомоги, зокрема безоплатної вторинної правової допомоги, а також створення координаційного центру для поліпшення організаційної роботи з ВПО.

По завершенні зустрічі було визначено конкретні цілі та завдання у вирішенні питань інтеграції внутрішньо переміщених осіб у місцеві громади.

Варто зазначити, що Коростень одним із перших міст подав руку допомоги та відгукнувся на потреби сімей-переселенців, надавши їм тимчасове житло і забезпечивши засобами першої необхідності.

Присутні на заході наголосили на тому, що лише спільними зусиллями ми зможемо допомогти цій категорії громадян.