назад

У Коростенському місцевому центрі з наданим БВПД та Олевському і Лугинському бюро правової допомоги громадян консультували директор Регіонального центру та начальник ГТУЮ

20.10.2016 olevsk consult 119 жовтня директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області Олександр Гербеда спільно з начальником Головного територіального управління юстиції у Житомирській області Олександром Грабаром з робочим візитом відвідали Олевське бюро правової допомоги, де надавали юридичні консультації жителям м. Олевська та Олевського району. Найчастіше громадяни зверталися з питань виконання судових рішень та реєстрації громадських формувань.

Цього ж дня директор Регіонального центру спільно з начальником Головного територіального управління юстиції у Житомирській області провели спільний прийом та розгляд звернень громадян Лугинського району та м. Коростеня.

Під час прийому громадян Олександр Гербеда консультував із приводу соціального забезпечення учасників АТО, зокрема: надання земельної ділянки під будівництво та ведення садівництва і огородництва; надання пільг в оплаті послуг за спожиту електричну енергію як учаснику АТО; відповідальність за ухилення від мобілізації; забезпечення житлом як учасника АТО.

Олександр Грабар у свою чергу консультував із приводу розлучення та стягнення аліментів за умови офіційного та неофіційного працевлаштування платника аліментів, обов’язки державного виконавця при проведенні виконавчих дій по стягненню аліментів, оскарження бездіяльності державного виконавця, можливість оформлення субсидії за допомоги голів сільрад району.

Також у приміщенні Коростенського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги провели круглий стіл за участю представників УПСЗН Коростенської міської ради, відділу ДРАЦС по м. Коростеню та відділу Коростенської міськрайонної КВІ.

По закінченню круглого столу громадяни мали можливість отримати змістовні роз’яснення з особистих питань. Олександр Гербеда особисто консультував громадян із питань трудового законодавства, зокрема звільнення під час скорочення штату. Олександр Грабар проконсультував із приводу виконання рішень суду, а саме: самовільне використання будівлі; державна реєстрація прав на нерухоме майно тощо.

Після прийому громадян директор Регіонального центру провів робочу зустріч із працівниками Коростенського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги з приводу питань, що стосуються роботи центру та бюро правової допомоги.