назад

У Краснопільському районному центрі зайнятості про порядок надання безоплатної правової допомоги

SUM  2017 02 24 lekciya 224 лютого року у Краснопільському районному центрі зайнятості  з лекцією на тему  «Порядок надання безоплатної правової допомоги  Краснопілським бюро правової допомоги Сумського МЦ з надання БВПД»  виступив головний спеціаліст відділу Володимир ПИЛИПЕЦЬ.

Працівник відділу довів до присутніх основні положення Закону України  «Про безоплатну правову допомогу»  та навів практичні приклади щодо надання безоплатної як первинної так й вторинної правової допомоги. Так, нещодавно до бюро звернулася  громадянка України Л., яка має статус  внутрішньо переміщеної особи, з  питанням щодо оформлення перепустки  на неконтрольовану територію в м. Донецьк, де  вона має в приватній власності квартиру.  Керівником бюро їй було роз’яснено, що дана перепустка може бути оформлена за допомогою мережі – інтернету  на   сайті https://urp.ssu.gov.ua через Реєстр дозволів для переміщення осіб в район проведення АТО.     

Зареєструвавшись на сайті та отримавши  відповідний логін та пароль  для такої категорії осіб, особа, що має право на переміщення на неконтрольовану територію заповнює відповідну заявку і протягом 10 діб отримує відповідний дозвіл. Після того, як вона отримала такий дозвіл, особа має право протягом року  переміщуватись на неконтрольовану територію. Для продовження строку дії раніше наданого дозволу необхідно здійснити наступні кроки.Авторизуватися на ресурсі «Реєстр дозволів для переміщених осіб в районі проведення АТО» під своїм логіном і паролем.У розділі «Історія поданих заяв» знайти відповідну заяву і натиснути «Переподати»та, керуючись підказками, переподати заяву, скорегувавши (за необхідністю) особисті дані.

SUM  2017 02 24 lekciya 1

Багато випадків, коли до бюро звертаються громадяни, у яких виникли проблеми з оформленням пенсії через те, що в їх особистих документах маються або помилки в написанні особистих даних, або виправлення. Такі документи органами Пенсійного фонду України на розгляд питання щодо призначення пенсії не приймаються. Вихід один – такій особі необхідно звернутися з відповідною позовною заявою до суду.

Саме суд відповідно до  статті 256 ЦПК України розглядає  справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, в тому числі про встановлення факту належності правовстановлюючих документів особі, прізвище, ім’я, по батькові, місце і час народження якої, що зазначені в документі, не збігаються з ім’ям, по батькові, прізвищем, місцем і часом народження цієї особи, зазначеним у свідоцтві про народження або в паспорті. Під час лекції були приведені  позитивні приклади надання безоплатної правової допомоги працівниками бюро простим людям. Присутні з зацікавленістю слухали доповідача та наприкінці лекції задали лектору свої правові питання, на які отримали вичерпні відповіді. Отримали також  інформаційні матеріали щодо діяльності бюро й візитки.

Відділ «Краснопільське бюро правової допомоги» Сумського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги

Адреса: 42400 Сумська обл.

смт. Краснопілля , вул. Перемоги, 2

Тел. (05459) 7 11 24

Графік роботи:

 

Пн. – Пт. З 8-00 до 17-00