назад
31.01.18

У Кременчуці обговорили напрями реалізації державної політики у сфері запобігання та протидії домашньому насильству

30012018seminarKremenchyckarda2

30 січня 2018 рокуза ініціативи Кременчуцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, в Кременчуцькій районній державній адміністрації відбулось засідання “круглого столу” на тему “Обговорення напрямків реалізації державної політики у сфері запобігання та протидії домашньому насильству”.

Захід зібрав представників органів та установ, на які відповідно до Закону покладаються функції із здійснення заходів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, а саме: відділу освіти, служби у справах дітей, Кременчуцького районного відділу ГУПН в Полтавській області, Кременчуцького міськрайонного відділу з питань пробації, районного центру соціальних служб у справах дітей та молоді, центральної районної лікарні, комунального закладу “Кременчуцький районний центр первинної медико – санітарної допомоги, районного відділу практичної психології та соціальної роботи територіального центру соціального обслуговування Кременчуцького району” та соціальних працівників загальноосвітніх закладів району.30012018seminarKremenchyckarda

Учасники обговорили проблемні питання нового Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» від 07.12.2017 року, зокрема щодо практичного втілення його норм.

Начальник відділу правопросвітництва Кременчуцького місцевого центру з надання БВПД, Світлана Терещенко, поінформувала про основні положення Закону,  повноваження суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, впровадження Єдиного державного реєстру випадків домашнього насильства та насильства за ознакою статі, особливості спеціальних заходів щодо протидії домашньому насильству (терміновий заборонний припис, обмежувальний припис стосовно кривдника тощо), забезпечення ефективної взаємодії усіх суб’єктів, які здійснюють заходи щодо запобігання та протидії домашньому насильству тощо.30012018seminarKremenchyckarda3

         Окрему увагу було приділено питанню забезпеченню прав постраждалих осіб та можливості реалізації таких прав.

«Відповідно  із внесеними законодавчими змінами, право на всі види безоплатної вторинної правової допомоги отримали й особи, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі, а також усі діти» – повідомила керівниця Кременчуцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ірина Пушкаревська.30012018seminarKremenchyckarda1

За результатами засідання круглого столу, учасники  вирішили систематизувати пропозиції від кожної сторони-учасника щодо подальшої взаємодії та практичної реалізації норм Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству».

              Кременчуцький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Кременчук, вул. Небесної Сотні, 54, тел. (05366) 3-00-38.

              Додатково повідомляємо, що цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.