назад

21617617 681581302032829 2659686953295244071 n

18 вересня 2017 року у Кременецькому місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги проходив день «відкритих дверей» на тему: «Ознайомлення з роботою Кременецького місцевого центру» для учнів 10-го класу правничої групи Кременецького ліцею імені У. Самчука.

У «відкриті двері» місцевого центру завітали учні 10-го класу правничої групи Кременецького ліцею імені У. Самчука, на чолі з  учителем правознавства Борисом Семенюком.

Інтегратор місцевого центру Ярослав Лис ознайомив учнів з системою безоплатної правової допомоги, етапами її створення, з їх правом на правову допомогу, яке гарантоване ст.59 Конституції України, основними положеннями Закону України «Про безоплатну правову допомогу», зокрема із суб’єктами права на БВПД, зазначеними у статті 14 Закону та переліком підтверджуючих документів, необхідних для отримання такої допомоги.

Крім того, учні отримали тематичні буклети: «Твої права – твій захст» та «Про безоплатну вторинну правову допомогу» із зазначенням адреси розміщення Кременецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, контактного телефону та скайпу.

Метою даного візиту було предметне ознайомлення учнів з системою безоплатної правової допомоги та роботою місцевого центру з метою сприяння їм в отриманні інформації необхідної при виборі майбутньої професії.

Наталя Бобрик, Ірина Бурченюк та Сергій Філик ознайомили  учасників правничої групи з порядком роботи місцевого центру, функціями та напрямками роботи відділів центру, та відповіли на їх численні запитання. Крім того, розповіли про реєстрацію громадських формувань і забезпечення доступу громадян до сервісів Міністерства юстиції. Фахівці місцевого центру разом з учнями, з правової точки зору, розібрали життєві ситуації які були запропоновані учнями і роз’яснили їм незрозумілі положення діючого законодавства. Ліцеїсти отримали інформацію про рівень заробітної плати працівників центру та їх спілкування з конфліктними особами.

Учні з цікавістю вислухали інформацію надану працівниками центру про його роботу, пообіцявши відвідати місцевий центр у майбутньому.

З керівником правничої групи домовлено про продовження взаємовигідної співпраці та обговорено її нові форми, а саме: проведення юридичних вікторин і тематичних правових занять для учнів.

Отримати безоплатну правову допомогу можна звернувшись за адресою: м. Кременець, вул. Шевченка, 59а, тел.: (03546) 2-52-33, kremenets.ternopil@legalaid.gov.ua, Skype: kremeneckiy_mc.

Дізнатись більше інформації про безоплатну правову допомогу можна на сайті за посиланням чи зателефонувавши на єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів по всій території України).