назад

13322104 485322828325345 3034790521882683686 n

Кременецький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги відвідав районний центр зайнятості з метою розширення доступу до безоплатної правової допомоги безробітних громадян.

Так, в.о. начальника відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Ярослав Лис взяв участь у семінарі «Із загальних питань зайнятості населення та стан ринку праці» для безробітних громадян, який проводився начальником відділу активної підтримки безробітних Кременецького районного центру зайнятості Оленою Поповою у районному центрі зайнятості (м. Кременець, вул. Петлюри,7).

Інтегратор місцевого центру розповів присутнім, що право громадян на безоплатну правову допомогу гарантоване ст.59 Конституції України та повідомив перелік категорій громадян, які мають право на таку допомогу.

Згідно ст.14 Закону «Про безоплатну правову допомогу» до соціально незахищених верств населення відносяться: малозабезпечені особи, інваліди, які отримують пенсію або допомогу у розмірі менше двох прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб, ветерани війни (учасники бойових дій, у тому числі учасники АТО, члени сімей загиблих), особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, біженці, реабілітовані особи та інші.

Також, присутні отримали буклети з інформацією про безоплатну правову допомогу, із  координатами центру.

До у ваги громадян! 02 червня 2016 року у м. Збараж, вул. Б. Хмельницького, 4, о 10.00 у приміщенні Територіального центру соціального обслуговування населення буде проводитись прийом громадян.

Нагадуємо, що до юрисдикції місцевого центру відносяться:  Збаразький район, Кременецький район, Лановецький район, Шумський район Тернопільської області та місто Кременець.

Звернутися до місцевого центру можна за адресою: вул. Шевченка, 59А, м. Кременець. Контактний телефон: (03546) 2 52 33.

Також, отримати відповіді на запитання, які стосуються безоплатної правової допомоги можна зателефонувавши на єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103 (цілодобово та безкоштовно у межах України із стаціонарних та мобільних телефонів).