назад
31.01.18

У Кропивницькому відбулась прес-конференція щодо захисту прав внутрішньо переміщених осіб

01Вчора, 30 січня 2018 року, фахівчині Кропивницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги взяли участь у презентації  ГО «Десяте квітня» проекту «Правова допомога внутрішньо переміщеним особам та розширення прав і можливостей громад на півдні України та в місті Кропивницький».
У заході взяли участь – представники ГО «Десяте квітня» Ольга Ткаченко, Ельвіра Зейтуллаєва, Антон Антонов, Володимир Кудря; Валентина Кулачко, координатор Луганської та Донецької областей з питань ВПО при Кіровоградській ОДА; Богдан Стоян, заступник директора Кіровоградського обласного центру зайнятості; фахівчині відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Кропивницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги – Олена Морозова та Катерина Полоз.
Під час прес-конференції ГО «Десяте квітня» розглядалися основні завдання та напрямки реалізації в м. Кропивницькому та Кіровоградській області проекту «Правова допомога внутрішньо переміщеним особам та розширення прав і можливостей громад на півдні України та в місті Кропивницький», який реалізується за фінансової підтримки Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців (UNHCR). 
Проект спрямований на покращення умов захисту внутрішньо переміщених осіб, забезпечення доступу ВПО до їх прав, безоплатної правової допомоги, соціальних та адміністративних послуг, включення ВПО до всіх державних програм захисту, забезпечення підтримки громад, спрямовану на мирне співіснування, інтеграцію ВПО.
Юрист ГО «Десяте квітня» Володимир Кудря виступив з пропозицією координування зусиль та спільної діяльності задля захисту прав і свобод людини та забезпечення ефективної реалізації права внутрішньо переміщених осіб на безоплатну правову допомогу.
«З метою підвищення якості надання безоплатної первинної правової допомоги внутрішньо переміщеним особам на 2018 рік планується провести пілотні тренінги для представників відділів представництва центру та бюро правової допомоги», – зазначив Володимир Кудря.
 
02
 
 
Олена Морозова, начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги відзначила важливість реалізації такого проекту в нашій області і висловила свою підтримку та готовність до співпраці у питаннях реалізації та захисту прав внутрішньо переміщених осіб.
До Кропивницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги  можна звернутись за адресою: м. Кропивницький, вул. Архітектора Паученка (Дворцова), 64/53, тел. (095)87-662-33, (0522) 32-08-24.