назад
22.06.18

У Кропивницькому відбувся навчальний семінар для поліцейських

01З метою забезпечення реалізації державної політики у сфері захисту прав людини та запобігання порушенням конституційних прав та свобод громадян, 21 червня 2018 року, представниці Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській області та Управління забезпечення прав людини Національної поліції України провели начання для поліцейських управлінь, відділів і служб ГУНП у Кіровоградській області.
Під час заходу, говорячи про запобігання порушенню права на захист, детально зупинились на аспектах співпраці Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області та Регіонального центру під час надання доступу до безоплатної вторинної правової допомоги затриманим особам та дотримання Порядку інформування центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги про випадки застосування адміністративного затримання, адміністративного арешту, затримання осіб в кримінальному процесуальному порядку, застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
02
Ознайомили поліцейських і з основними правами затриманих, відповідно до стандартів Європейського комітету проти тортур. Роз’яснили порядок дій поліцейських при затриманні учасника замісної підтримувальної терапії.
Також звернули увагу поліцейських, що центри безоплатної вторинної правової допомоги долучились до реалізації правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!». Адже одним з ключових елементів, який забезпечує реалізацію проекту «Я МАЮ ПРАВО!», є надання громадянам безоплатної правової допомоги.
Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській області працює за адресою: вул. Дворцова, 32/29, м. Кропивницький, тел. (0522) 37-12-50, 32-07-97, 0991048038.
Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний телефонний номер 0-800-213-103.