назад
18.06.18

У Кропивницькому відбувся правопросвітницький семінар для фахівців органів державної влади

04З метою забезпечення реалізації права громадян на доступну безоплатну правову допомогу та набуття необхідного рівня правових знань для реалізації права на захист, фахівці Регіонального центру з надання БВПД у Кіровоградській області провели навчання для представників юридичних служб органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.
Навчання провели представниці Регіонального центру з надання БВПД у Кіровоградській області – Олена Шишкарьова, Ольга Салоїд та Вероніка Задорожна.
 Під час заходу фахівчині нагадали, які сервіси, можна отримати у центрах безоплатної вторинної правової допомоги на Кіровоградщині. Зокрема, детально розяснили порядок призначення адвоката, послуги якого оплачує держава.
 
05
 
Також наголосили про те, що центри безоплатної вторинної правової допомоги долучились до реалізації загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!». Адже одним з ключових елементів, який забезпечує реалізацію проекту «Я МАЮ ПРАВО!», є надання громадянам безоплатної правової допомоги. Це дієвий та ефективний механізм, який дає можливість захистити свої права кожному.
Нагадуємо. На Кіровоградщині діють чотири центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги та 18 бюро правової допомоги, у яких можна отримати правову інформацію, консультації та роз’яснення, скласти заяви, скарги, процесуальні та інші документи правового характеру, отримати доступ до вторинної правової допомоги та медіації, доступ до електронних сервісів Міністерства юстиції України.
Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській області працює за адресою: вул. Дворцова, 32/29, м. Кропивницький, тел. (0522) 37-12-50, 32-07-97, 0991048038.
Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний контакт-центр за номером 0-800-213-103, дзвінки безкоштовні зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України.