назад

У Криничанській РДА обговорили шляхи удосконалення правової роботи з громадянами

29176925 727715120769617 4148752530341363712 o12 березня 2018 року відбулося чергове засідання Міжвідомчої координаційно-методичної ради (МКМР) з правової освіти населення при Криничанській районій державній адміністрації. Участь у заході прийняли і фахівці Криничанського бюро правової допомоги, які доповіли про основні показники роботи бюро за 2017 рік.

Цього дня на обговорення було винесено три основних питання. Зокрема, щодо проекту Мінюсту “Я МАЮ ПРАВО”, булінгу в школах (які наслідки має це явище, як викорінити такий вид насилля), а також на що варто звернути увагу та як підготуватися до заповнення  Е-декларації у 2018 році.

Надія Федориненко, начальник Криничанського бюро правової допомоги, підготувала детальне роз’яснення з кожного питання. Члени Міжвідомчої координаційно-методичної ради обговорили можливі шляхи удосконалення правової навчально-виховної роботи та прийняли відповідні рішення. Так, щодо загальнонаціонального проекту «Я маю право» вирішили проводити роз’яснення серед установ та організацій району, а також інформування жителів Криничанського району через проведення правопросвітницьких заходів, вуличних інформувань, семінарів тощо.

Оскільки булінг – це вид насилля (цькування однієї дитини іншою), агресивне переслідування, яке часто поширене в школах, то з профілактичною метою на засіданні МКМР прийнято рішення про необхідність проведення роз’яснення серед педагогів шкіл, виховні бесіди із учнями навчальних закладів.

Доповідь щодо декларування доходів у 2018 році було вирішено розмістити у засобах масової інформації.

До відома. Завданням МКМР є розроблення пропозицій щодо координації діяльності місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування з питань юридичної освіти працівників цих органів, керівників і спеціалістів установ та організацій незалежно від форм власності, правового навчання і виховання молоді та інших категорій населення району, яким потрібні юридичні знання; розроблення пропозицій (рекомендацій) щодо удосконалення правової навчально-виховної роботи.

Гаряча лінія системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103 (цілодобово, безкоштовно).

{gallery}news/2018/03/2{/gallery}