назад

У Кривому Розі пройшов круглий стіл з питань безпеки дорожнього руху

18446778 1869375170003289 4616209898508807565 n11 травня 2017 року у Кривому Розі в головному корпусі Донецького юридичного інституту МВС України відбувся круглий стіл: «Актуальні проблеми вдосконалення нормативно-правового забезпечення безпеки дорожнього руху». Головним завданням заходу стало обговорення адміністративно-правового забезпечення безпеки дорожнього руху, державного та громадського контролю на автомобільному транспорті, попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму, медичного забезпечення безпеки дорожнього руху тощо.

Під час зустрічі було озвучено стан аварійності доріг у кожному регіоні України та заходи, спрямовані на зменшення дорожньо-транспортних пригод з тяжкими наслідками, у тому числі, за участю дітей. Учасники круглого столу розглянули повноваження патрульної поліції під час контролю за дорожнім рухом та проблемні питанням, що виникають під час несення служби поліцейськими, забезпечення безпечних для усіх учасників руху дорожніх умов, у тому числі, з використанням сучасного обладнання та ще багато інших питань у сфері безпеки дорожнього руху в Україні.

Присутні дізнались і про те, що потерпілі у ДТП та особи у справах про адміністративне правопорушення, якщо вони є суб’єктами отримання безоплатної вторинної правової допомоги, можуть звертатись до місцевих центрів з надання БВПД для призначення адвоката за рахунок держави. Проведення спільної правоосвітньої роботи у цьому напрямку допоможе людям захищати свої права, упевнена начальник відділу правопросвітництва Першого криворізького місцевого центру з надання БВПД Наталя Кожем’яка, адже тільки з початку року у Кривому Розі 162 людей потерпіло від ДТП. Пані Наталя також розказала присутнім про позитивний досвід роботи адвокатів системи БПД.

“Зусиллями адвокатів системи безоплатної правової допомоги виправдано учасника бойових дій у справі про адміністративне правопорушення за ст. 130 КУпАП (адвокат Н.Зеленкіна); переселенку м. Жовті Води через суд визнано потерпілою у ДТП (спеціаліст Жовтоводського бюро правової допомоги Т. Черниш); особі з обмеженими фізичними можливостями, учасниці ДТП, яка сталась у громадському транспорті 20 років тому, відшкодовано матеріальну шкоду у розмірі 10 тис. грн. (адвокат Л.Бойченко); дівчині 20 років, потерпілій в ДТП, внаслідок якого вона отримала інвалідність першої групи, допомогли у стягненні аліментів з батька, а винуватець ДТП наразі відшкодовує кошти на її реабілітацію (адвокат Д.Ковш)”, – розповіла пані Наталя.

Загалом, зустріч у Донецькому юридичному інституті МВС України пройшла дуже продуктивно. Учасники круглого столу дійшли висновку, що проведення подібних наукових заходів сприятиме вдосконаленню транспортного законодавства України та поліпшенню суспільних відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху.

Дізнатись адреси бюро та інших центрів, де можна отримати безоплатну правову допомогу, ви можете за телефоном гарячої телефонної лінії 0-800-213-103.

{gallery}news/2017/05/4{/gallery}