назад

Педагогам Сумщини роз’яснено як отримати безоплатну правову домогу

SuR 2017 05 16 oippo 1Для педагогічних працівників Сумської області, які підвищують кваліфікацію в Сумському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти, 15 травня проведено лекцію про можливість отримання первинної та вторинної правової допомоги у місцевих центрах з надання БВПД та їх структурних підрозділах – бюро правової допомоги. 

 

На заході були присутні більше 90 осіб. На початку  виступу Наталія Поставська, начальник відділу підтримки та розвитку інфраструктури, проінформувала про категорії громадян, які мають право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги. Також повідомлено про розширення доступу громадян до первинної правової допомоги через отримання консультацій від юристів контактного центру, який вже запрацював з 21 квітня цього року у тестовому режимі. «Однак за три тижні роботи правові консультації отримали близько 760 осіб, які звернулися за телефонним номером системи  безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103», – повідомила під час виступу Наталія Поставська.

SuR 2017 05 16 oippo 2

Крім цього роз`яснено види правової допомоги. Особливу увагу приділено вразливим категоріям населення, які можуть звернутися для отримання вторинної правової допомоги (для вирішення справи клієнта буде задіяно адвоката за рахунок держави).

На завершення учасникам заходу повідомлено про єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103 та роздано інформаційні буклети «Що таке безоплатна вторинна правова допомога та як її отримати», «Бюро правової допомоги: ваш юридичний провідник», інформовано про місцезнаходження Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області та Сумського місцевого центру з надання БВПД.

Довідково про Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області:

Адреса: м. Суми, вул. Першотравнева, 29.

 

Тел. (0542) 603 645, 603 647, 603 649.