назад
10.04.17

У Кривому Розі відкрили Центр правової інформації

17759842 1302606939816402 4935647790903257847 n5 квітня 2017 року у бібліотеці-філії № 11 м. Кривого Рогу відбулось відкриття Центру правової інформації. Відтепер на базі бібліотеки проходитимуть правороз’яснювальні семінари, круглі столи з правових питань, діятиме медіа-клуб документального кіно про права людини. У Центрі також можна отримати інформацію про доступ до безоплатної правової допомоги, почитати про захист прав учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб, дізнатись алгоритми дій у разі насильства в сім’ї тощо.

Відкриття Центру відбулось за організаційної підтримки Першого криворізького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Криворізького міського правозахисного товариства.

Приємно, що захід відвідало багато молоді. Студенти Криворізького факультету ДДУВС, Донецького юридичного інституту МВС, Одеської юридичної академії, Криворізького економічного інституту Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана, Криворізького національного університету, Криворізького державного педагогічного університету прагнули висловити свою точку зору. Зокрема, говорили про те, що суспільство слід вчити захищати свої права, що треба відновлювати довіру громадян до виконавчої та судової влади. Майбутні правники також висловили пропозиції щодо розвитку руху юридичних клінік та закликали до проведення спільних заходів для посилення правового виховання молоді.

Своє бачення щодо розвитку мережі правових точок, де громадяни змогли б отримати безоплатну первинну правову допомогу, висловили і представники молодіжного виконкому. Порадувала усіх присутніх команда від Криворізької спеціалізованої школи №70, учениці якої, Марія Семененко та Леся Стороженко, піснею та поезією нагадали присутнім, про яку Україну мріють діти.

Який стан справ у питаннях правової освіти? Що можемо зробити разом? Над цими та іншими питаннями стосовно захисту прав громадян розмірковували адвокат Елена Шафранова, представники громадських організацій Микола Коробко та Олександр Чижиков. Активну участь у заході взяли Андрій Немченко (Центр соціальних та правових ініціатив), Евгеній Гайдаш (Юридична підтримка), керівники Першого та Другого місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олександр Юрчук та Віктор Топольський, співробітники Криворізької міської бібліотеки для дорослих.

Приємною новиною для присутніх стала інформація від Яніни Тарасової, начальника управління «Дніпровська міжрегіональна ресурсно-комунікаційна платформа», щодо відкриття у м. Дніпро платформи, яка працюватиме на чотири регіони – Запорізьку, Донецьку, Дніпропетровську та Кіровоградську області. І яка стане своєрідним «інформаційним хабом» («вузлом»), майданчиком для спілкування та мережування між людьми об’єднаними спільними ідеями у сфері права та правосуддя. Перш за все для працівників системи БПД та її партнерів, адвокатів та правозахисників

Нагадуємо, що Перший криворізький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги працює за адресою: м. Кривий Ріг, вул. Качалова, 2, тел. 056-405-54-04; (098)040-83-70.

Дізнатись адреси бюро та інших центрів, де можна отримати безоплатну правову допомогу, ви можете за телефоном гарячої телефонної лінії 0-800-213-103.

{gallery}news/2017/04/6{/gallery}