назад

У Криворізькому районі пройшов правовий семінар для голів селищних рад

22730223 1886339314750149 5761936859914137936 n25 жовтня 2017 року фахівці  Криворізького бюро правової допомоги за сприяння голови Криворізької районної ради Віталія Яценко та керівника Криворізького районного відділу Держгеокадастру Дніпропетровської області Дениса Гончара провели спільний правопросвітницький семінар-тренінг для сільських та селищних голів Криворізького району.

Присутній на заході керівник Криворізького районного відділу Держгеокадастру  Денис Гончар надав роз’яснення стосовно змін до законодавчих актів, визначення складу, змісту і порядку узгодження документації із землеустрою, розповів присутнім про ринок земель у 2017 році та нові види документації з землеустрою. Також фахівець роз’яснив, як вирішувати проблемні питання відчуження земельних ділянок, право на які посвідчене старими держактами, шляхи вирішення питань держреєстрації на земельні ділянки та новий порядок виникнення права державної та комунальної власності на земельні ділянки.

Анастасія Яковченко, головний спеціаліст Криворізького бюро правової допомоги, презентувала присутнім Стратегію реформування судоустрою, судочинства та суміжних правових інститутів. Правник наголосила також на необхідності підвищення правової обізнаності землевласників та землекористувачів. У цьому контексті важливою для присутніх стала інформація про роботу обласного антирейдерського штабу з протидії незаконному захопленню землі та урожаю до якого ввійшли і представники системи БПД Дніпропетровщини. «Для швидкого реагування на незаконні дії та протиправне захоплення земель та урожаю слід звертатись на гарячу лінію (056)713-46-90, (056)-371-15-79», – повідомила Анастасія.  

Правник  розповіла про напрямки розвитку системи безоплатної первинної та вторинної правової допомоги,  проінформувала присутніх про запуск правопросвітницького проекту Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО», який покликаний сприяти розповсюдженню правових знань та інформації про алгоритми захисту прав.

Представниця системи безоплатної правової допомоги дала роз’яснення щодо повноважень голів сільських рад у сфері надання безоплатної первинної правової допомоги у відповідності до ст.38-1 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, наголосивши на необхідності реалізації плану забезпечення доступності безоплатної правової допомоги в селах. А також  анонсувала подальший план правопросвітницьких заходів та виїзних прийомів до селищних рад за окремим графіком. Усі присутні на семінарі отримали буклети, розроблені Міністерством юстиції України, щодо захисту майна та землі, та флаєри з інформацією про те, де в Кривому Розі можна отримати безоплатну правову допомогу.

Нагадуємо, що за роз’ясненнями та консультаціями з питань земельного законодавства можна звертатись до Криворізького бюро правової допомоги працює за адресою: м. Кривий Ріг, вул. Станіслава Конткевича, 37, тел. 95-38-85; (067)276-54-76. Всеукраїнська телефонна гаряча лінія системи безоплатної правової допомоги — 0-800-213-103 — працює цілодобово та безкоштовно.

{gallery}news/2017/100/10{/gallery}