назад
08.10.18

У Києві обговорили напрямки співпраці центрів з надання БВПД та відділів з питань пробації у місті Києві

IMG 3764Сьогодні в м. Києві відбулася зустріч керівництва Святошинського районного відділу філії Державної установи “Центр пробації” у м.Києві та Київській області, та Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в м. Києві щодо обговорення заходів з реалізації Меморандуму про співпрацю, метою якого є забезпечення реалізації права осіб на безоплатну правову допомогу та підвищення правової обізнаності громадян в реалізації своїх прав.

Михайло Харін, в.о. директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в м. Києві, обговорив з Гаврилюк Анною та Ратушною Світланою – відповідно начальником та заступником начальника Святошинського районного відділу філії Державної установи “Центр пробації” у м.Києві та Київській області – спільний план дій щодо реалізації Меморандуму, в якому передбачено не лише проведення спільних заходів, а й моніторинг актуальних питань, з яких звертаються до відділів пробації з метою підготовки відповідних консультацій та запровадження виїзних консультацій у відділах пробації в м. Києві.

IMG 3769

Також було обговорено проведення тренінгів щодо системи безоплатної правової допомоги для фахівців відділів пробації та поширення інформації та/або друкованої продукції про право визначених законодавством категорій осіб на безоплатну вторинну правову допомогу, в тому числі шляхом розміщення відповідної друкованої продукції в приміщеннях відділів пробації.

*Довідково. Пробація – система наглядових та соціально-виховних заходів, що застосовуються за рішенням суду та відповідно до закону до засуджених, виконання певних видів кримінальних покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, та забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинуваченого. Метою пробації є забезпечення безпеки суспільства шляхом виправлення засуджених, запобігання вчиненню ними повторних кримінальних правопорушень та забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинувачених, з метою прийняття судом рішення про міру їхньої відповідальності.

Нагадуємо про те, що отримати консультацію або допомогу з будь-якого цивільного або адміністративного питання, а також звернутися по представництво у суді можна по буднях з 9:00 до 18:00 без обідньої перерви в одному з чотирьох київських місцевих центрів:

Перший київський місцевий центр

Адреса: бул. Верховної Ради, 33/1 
Телефон: 292-53-65 
Електронна адреса:    
  kyiv1.kyiv@legalaid.gov.ua

   

Другий київський місцевий центр

Адреса: Проспект Науки, 24/2 
Телефон: 524-80-06 
Електронна адреса:    
  kyiv2.kyiv@legalaid.gov.ua

       

Третій київський місцевий центр

Адреса: вул. Сімферопольська, 5/1 
Телефон: 566-01-19 
Електронна адреса:    
  kyiv3.kyiv@legalaid.gov.ua

   

Четвертий київський місцевий центр

Адреса: вул. Кривоноса, 2А, 9 поверх, каб. 900 
Телефон: 593-97-60 
Електронна адреса:    
  kyiv4.kyiv@legalaid.gov.ua

За єдиним телефонним номером системи безоплатної правової допомоги 0 (800) 213 103 завжди можна отримати інформацію щодо того, хто має право на безоплатну правову допомогу, можливості та порядку її отримання, актуальні адреси центрів та бюро правової допомоги по всій Україні або з інших питань функціонування системи безоплатної правової допомоги (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).