назад
04.10.18

У Києві відбувся тренінг, присвячений роботі з особами, які постраждали від домашнього насильства

IMG 4300bf6b6382a9a64f71c88ea90ed1b6 V

03 жовтня 2018 року на базі Третього київського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за участі та підтримки партнерів, а саме директора Київського міського центру соціально-психологічної допомоги Людмили Крупчинської та начальника Дарницького районного відділу з питань пробації філії державної установи «Центр пробації» у місті Києві та Київській області Наталі Гаркави, відбувся тренінг присвячений роботі з особами, які постраждали від домашнього насильства. До участі в тренінгу долучилися представники Четвертого київського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

  Необхідність проведення тренінгу була обумовлена тим, що на базі Третього та Четвертого київських місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги у середині жовтня стартує пілотний проект по роботі з постраждалими від домашнього насильства та розпочинають роботу Офіси захисту сімей у місті Києві. Під час тренінгу усі присутні змогли приміряти на себе ролі кожної із сторін конфлікту (факту домашнього насильства), відчути емоції кожної зі сторін конфлікту та сформувати первинні навички для налагодження комунікації з постраждалими особами.

IMG 57c8f8cc3f981110a0e2c6169b1b7386 V

  Також Людмила Крупчинська роз’яснила як подолати негативні наслідки після спілкування з постраждалими особами, як необхідно вибудовувати своє спілкування з такою категорією клієнтів, як постраждалі від домашнього насильства та висвітлила найдієвіші способи допомоги даній категорії осіб. Крім того, досягнуто домовленості про подальшу співпрацю у рамках функціонування Офісів захисту сімей у місті Києві та розглянуто способи взаємодії з метою об’єднання зусиль всіх учасників тренінгу для найефективнішого подолання такого негативного явища, як домашнє насильство.