назад

У Луцьку майбутнім педагогам розповіли як проголосувати без порушень

DSC02663Ознайомити студентів-педагогів із основами виборчого процесу та реалізацією їх права голосу у другому турі виборів Президента України, що відбудуться 21 квітня 2019 року. Саме задля цього фахівці Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області 17 квітня 2019 року завітали до Луцького педагогічного коледжу. Зустріч відбулась у межах реалізації інформаційної кампанії «Я маю право голосу».

«Під час голосування забороняється демонструвати заповнений виборчий бюлетень та передавати його стороннім особам, отримувати виборчий бюлетень від іншої особи, крім уповноваженого члена комісії, який його видає, пошкоджувати виборчі скриньки, фотографувати та знімати відео заповнених виборчих бюлетенів», – зауважила головний спеціаліст відділу комунікацій та правопросвітництва Регіонального центру Ірина Кушпетюк, акцентуючи увагу присутніх на типових порушеннях виборчого законодавства, за які настає адміністративна та кримінальна відповідальність. Разом із тим, повідомила, що із заявою чи скаргою про порушення виборчих прав можна звернутися до голови відповідної виборчої комісії, офіційних спостерігачів, поліції або до суду.

DSC02676

DSC02667

Також студентство дізналося про довідково-інформаційну платформу правових консультацій «WikiLegalAid», що функціонує за принципом відомої «Wikipedia» та поповнюється правовими консультаціями з різних тем, та про порядок отримання безоплатної правової допомоги, отримавши тематичні інформаційні матеріали із циклу Всеукраїнського правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!», про систему безоплатної правової допомоги та флаєри WikiLegalAid.

Довідково:

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області знаходиться за адресою: м. Луцьк, вул. Дубнівська, 36, тел. (0332) 78-79-96, е-mail:office.volyn@legalaid.lt.ua

Луцький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Луцьк, вул. Прогресу, 7, тел. (0332) 77-07-17, е-mail: lutsk1.volyn@legalaid.lt.ua

Єдиний контакт-центр системи безоплатної правової допомоги: 0 800 213 103 (безкоштовно з мобільних та стаціонарних телефонів).