назад

У Луцьку відкрили мобільний пункт юридичного консультування для громадян похилого віку та інвалідів

IMG 8203Інваліди – категорія громадян, які потребують особливої підтримки та захисту, зокрема правового. У зв’язку із цим, з метою надання юридичної допомоги людям похилого віку та інвалідам, 17 травня 2016 року працівники Луцького МЦ з надання безоплатної вторинної правової допомоги відкрили черговий мобільний пункт консультування в Луцькому геріатричному пансіонаті, що по вул. Теремнівській, 70.

Луцький геріатричний пансіонат є стаціонарною соціально-медичною установою загального типу для постійного проживання громадян похилого віку, ветеранів війни та праці, інвалідів, які потребують стороннього догляду, побутового і медичного обслуговування.

 

Відкриття мобільного пункту проходило у два етапи.

IMG 8201

Перший – проведення семінару для мешканців закладу. В.о. директора Луцького МЦ з надання БВПД Ірина Войчук ознайомила присутніх із роботою Луцького місцевого центру, роз’яснила поняття безоплатної первинної та вторинної правової допомоги, звернула увагу на порядок подання та розгляду звернень людей із інвалідністю та малозабезпечених осіб.

IMG 8203

Другий – прийом громадян. в.о. директора Луцького МЦ. З правовими питаннями звернулися 4 особи, які змогли отримати консультаційну правову допомогу на усі свої запитання. При цьому було встановлено, що питання, з якими звернулися клієнти, потребують вторинної правової допомоги.

IMG 8205

З метою підтвердження належності особи до однієї з вразливих категорій, визначених статтею 14 ЗУ «Про безоплатну правову допомогу», разом зі зверненням потрібно подати певні документи, зокрема довідку про розмір пенсії, тому на даний час, керівництвом закладу готуються відповідні запити в пенсійний фонд України для отримання довідок про розмір пенсії кожного клієнта. При надходженні документів, працівником місцевого центру буде здійснено виїзд до закладу та прийнято звернення від осіб, які потребують вторинної правової допомоги.

IMG 8224

Керівник Луцького геріатричного пансіонату – Алла Гнатюк зазначила, що робота таких мобільних консультаційних пунктів є вкрай важливою, оскільки правова допомога для її підопічних стає дієвою та доступною, коли фахівці приходять безпосередньо до тих, хто її потребує.

IMG 8225

Робота такого мобільного консультаційного пункту для мешканців Луцького геріатричного пансіонату відтепер буде регулярною (мобільний пункт консультування буде працювати в режимі телефонного дзвінка, тобто працівники Луцького МЦ будуть здійснювати виїзний прийом громадян по мірі виникнення потреби).

IMG 8228

IMG 8233