назад

У Львові організували активне правопросвітницьке дозвілля для людей поважного віку

Недарма люди старшого віку розглядаються світовим співтовариством як позитивний фактор, а не як тягар – до такого висновку прийшли фахівці Львівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги під час зустрічі з людьми поважного віку Городоцької територіальної громади.

Цими днями в Кіноклубі з прав людини при Львівському місцевому центрі з надання БВПД провели один з найпозитивніших заходів: активне дозвілля для осіб поважного віку Городоцької ТГ. Сучасне розуміння старіння з’єднує ідеї повноправної участі літніх людей у житті суспільства і турботи про них.

«Наші поважні гості з Городоцької територіальної громади переглянули та надихнулись фільмом “Золота осінь”, відвідали екскурсії в Музеї Андрея Шептицького та на Меморіалі Небесної сотні, гуляли Львовом, а також отримали фахові консультації наших юристів, – ділиться враженнями заступник директора Львівського місцевого центру з надання БВПД Христина Гаталяк. –

А ми отримали незабутні враження від спілкування і радісних облич».

Зазначений захід відбувся в рамках проекту “Docu_Дія!” спільно з ГО “Освітній ресурсний центр” щодо людей поважного віку.

Нагадаємо, Кіноклуб з прав людини при Львівському місцевому центрі з надання БВПД функціонує з 2018 року як медійний формат правопросвітництва, перегляд документальних фільмів «Боротьба Джамали», «Точка відліку», «Я – Куба», «Девід і я», “Булер”, “Інтернет залежний”, «Габріель повідомляє з чемпіонату світу» та інших сприяє розвитку відкритого діалогу про права людини, утвердженню ставлення до людської гідності як найвищої цінності.