назад

У Львові та Жовкві відбулись покази кінофільмів до Дня Гідності та Свободи

RC film3Правоосвітні заходи, приурочені до Дня Гідності та Свободи 21 листопада, провели у містах Львові та Жовкві фахівці Регіонального та Другого львівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Йдеться про започаткований нещодавно візуальний формат правопросвітництва – показ документальних фільмів Кіноклубу з прав людини Docudays UA при Другому львівському місцевому центрі з надання БВПД.

Так, фахівці Центрів Христина Гаталяк та Уляна Мацько відвідали середню загальноосвітню школу №1 міста Жовкви, де розповіли учням 9-го та 10-го класів про основні права дитини у контексті всеукраїнського правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!».

RC Jovkva2

Під час уроку школярі переглянули фільм «Боротьба Джамали» шведської режисерки Елін Йонссон.

RC Jovkva1

Після перегляду документальної стрічки учні активно обговорювали порушені права, такі як право на свободу пересування, захист від переслідування та викрадення, право на свободу слова та вільне вираження своїх поглядів і переконань.

RC Jovkva4

Того ж дня у Кіноклубі при Другому львівському місцевому центрі відбувся показ документального фільму «Все палає» режисерів Олександра Течинського, Олексія Солодунова, Дмитра Стойкова. Про революцію, яка змінила Україну та її громадян, про шляхетне прагнення свободи, про реалізацію права на повстання говорили фахівці Центрів та гості після завершення кінопоказу.

RC film2

Серед присутніх – представники Координаційного центру з надання правової допомоги, Регіонального та місцевих центрів з надання БВПД Львівщини, журналісти та мистецтвознавці.

RC film1

Наприкінці заходу звучала авторська поезія та пісня «Солдатику, чи спиш» у виконанні Галини Виноградської, що додала емоційного забарвлення спогадам про події 2013-2014 років у Києві.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області

Адреса: м. Львів, вул. Валова, 31, 4 поверх; тел./факс: (032)236-74-95.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України).