назад

У Львові відбулася презентація результатів моніторингу реалізації Кримінального процесуального кодексу України

Prezentacia RC13 квітня 2017 року на факультеті міжнародних відносин Львівського національного університету імені Івана Франка відбулася презентація результатів моніторингу реалізації Кримінального процесуального кодексу України, який проводився в судах м. Києва.

Презентували результати моніторингу Заступник Керівника Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради з прав людини п. О. Смірнова, представники Інституту прикладних гуманітарних досліджень професори М. Буроменський та О. Сердюк.

З вітальним словом виступив заступник декана факультету міжнародних відносин професор М. Мікієвич.

У презентації та обговоренні взяли участь директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області Ігор Микитин, адвокати, які надають безоплатну вторинну правову допомозу за контрактом з Регіональним центром: Т. Малерик, Р. Каспрів, К. Вишневський, М. Федоренко, А. Микитишин, Р. Кравчишин, О. Крет, В. Багрій, В. Сиворіг, З. Кінаш та інші.

Prezentacia RC 2

За словами Ігора Микитина, моніторинг показав ряд недоліків, які були пов’язані з організацією роботи апарату суду та з організацією й плануванням суддями судового розгляду кримінальних проваджень, а саме:

1. Недопущення на судове засідання спостерігачів – 50 відсотків.
2. Ступінь недостовірності інформації про судові засідання на стендах судів – 74 відсотків.
3. Судді відмовили моніторам у присутності на засіданні 82 відсотки слідчими-суддями, 56 відсотків при розгляді справи по суті, 55 відсотків у апеляційному розгляді.

Варто зазначити, що Суддівський корпус Львівщини представляли суддя Апеляційного суду п. В. Михайлюк, суддя Франківського районного суду п. В. Кузь та судді Личаківського та Сихівського районного судів, повноваження яких закінчились.