назад

У Львові відбулася зустріч з ГО “Українська спілка учасників АТО»

На Львівщині триває правопросвітницький тиждень, присвячений інформуванню про права та пільги учасників бойових дій. Про права учасників АТО/ОСС, зокрема їхнього  права на безоплатну первинну та вторинну правову допомогу, розповіла фахівчиня Регіонального центру з надання БВПД у Львівській області представникам ГО «Українська спілка учасників АТО».

Так, з Олегом Дудком, заступником голови громадської організації «Українська спілка учасників АТО» зустрілась Уляна Мацько, начальниця відділу комунікацій та правопросвітництва Регіонального центру.

Як розповів Олег Дудок, їхня громадська організація займається захистом прав та свобод учасників бойових дій і простих громадян. Це, зокрема, представлення інтересів УБД шляхом участі в громадських радах та комісіях при владних інституціях міста та області.

У свою чергу представники громадської організації отримали інформацію про можливості отримати як безоплатні правові консультації та роз’яснення з правових питань, так і представлення інтересів учасників АТО у суді адвокатами або юристами місцевих центрів з надання БВПД у Львівській області.

Також вони отримали буклети системи БПД “Психологічна допомога та психологічна реабілітація для учасників АТО та революції гідності”.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській  області

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України).