назад
22.04.16

У Мін’юсті відбулася спільна нарада Міністра юстиції та керівників у системі БПД

Сьогодні, 22 квітня 2016 року, у Мін’юсті під головуванням Міністра юстиції Павла Петренка відбулася нарада керівного складу Координаційного центру з надання правової допомоги та регіональних центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Головна тема наради – обговорення стану виконання плану заходів з реформування територіальних органів Міністерства юстиції України та розвитку системи безоплатної правової допомоги, затвердженого наказом Міністерства юстиції від 25 грудня 2015 року №2748/5, і Постанови Кабінету Міністрів України від 11 лютого 2016 року №99 «Про реформування територіальних органів Міністерства юстиції та розвитку системи безоплатної правової допомоги». А також – стану проведення відкритого конкурсу з відбору керівників бюро правової допомоги.

1

У заході також взяли участь заступники Міністра юстиції Оксана Іванченко та Гія Гецадзе, керівники головних територіальних управлінь юстиції у Рівненській та Миколаївській областях.

8

Нагадаємо, протягом першого півріччя 2016 року згідно зі згаданим планом, відбувається реформа територіальних органів юстиції, яка є наступним логічним етапом децентралізації послуг Міністерства юстиції України та надання можливості отримання таких послуг у режимі он-лайн з одночасним розширенням доступу до безоплатної правової допомоги та підвищенням її якості. Згідно з планом передбачається створення бюро правової допомоги.

Переглянути план заходів з реформування територіальних органів Міністерства юстиції України та розвитку системи надання безоплатної правової допомоги

Бюро будуть утворені в кожному районі і місті України як відокремлені підрозділи місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, що діють в Україні з 1 липня 2015 року. Ресурсне забезпечення здійснюватиметься за рахунок майна і коштів районних та міських управлінь юстиції, які перебувають у стані ліквідації.

У бюро правової допомоги громадяни зможуть скористатись електронними сервісами Міністерства юстиції України та отримати безоплатну первинну правову допомогу – правову інформацію та консультації.

5

4

6

7

55


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook  YouTube YouTube  Google Google+  тTwitter