назад

У місцевих представництвах благодійного фонду «Хесед Бешт» запрацюють дистанційні консультативні пункти з надання безоплатної правової допомоги

addddsdasd     Відповідну угоду було підписано керівниками Регіонального і місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, що діють у Хмельницькій області, та Хмельницького благодійного фонду «Хесед Бешт» під час круглого столу «Забезпечення доступу до безоплатної правової допомоги незахищених верств населення через соціальне партнерство Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області та Хмельницького благодійного фонду «Хесед Бешт», який відбувся 15 січня.

     «Безоплатна правова допомога – це правова допомога, що гарантується державою та повністю або частково надається за рахунок коштів Державного бюджету України, місцевих бюджетів та інших джерел. Основне завдання, яке має виконувати система безоплатної правової допомоги в Україні, – забезпечення доступу незахищених верств населення до правової допомоги», – зазначила Олена Варфоломєєва, в. о. директора Регіонального центру з надання БВПД.

     Сьогодні надання безоплатної правової допомоги на Хмельниччині здійснюється значною мірою через Регіональний та місцеві центри з надання БВПД, які діють у Хмельницькому, Кам’янці-Подільському, Старокостянтинові та Шепетівці. Консультації їхніх працівників можна отримати не лише безпосередньо у центрах: поширена практика виїзних прийомів, онлайн-консультування.

     За словами представників Хмельницького благодійного фонду «Хесед Бешт», їхні підопічні нерідко потребують допомоги у вирішенні правових питань, які найчастіше пов’язані із земельним законодавством, спадковим правом, соціальним захистом та соціальним забезпеченням. Однак не кожен знає, що держава гарантує їм право на безоплатну правову допомогу.

     «Наша співпраця з центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги зумовлена кількома причинами, – розповів Ігор Ратушний, директор Хмельницького благодійного фонду «Хесед Бешт». – По-перше, ми відчули гостру потребу підвищувати правову грамотність людей, які до нас звертаються; по-друге, хочемо показати іншим організаціям, як налагодити співпрацю з державною установою, в результаті якої зможемо вирішувати проблеми звичайних людей».

     У підсумку засідання круглого столу було підписано договір про співпрацю між Регіональним центром з надання БВПД у Хмельницькій області та Хмельницьким благодійним фондом «Хесед Бешт». Відповідно до цієї угоди у місцевих представництвах фонду запрацюють дистанційні консультаційні пункти для надання безоплатної правової допомоги, здійснюватимуться виїзди мобільних груп до цих пунктів, надаватимуться правові консультації у телефонному режимі або за допомогою Skype-зв’язку. 
«Така ініціатива — дуже правильна і важлива, тож ми обов’язково будемо її розвивати. Думаю, співпраця такої авторитетної організації, як «Хесед Бешт», та Регіонального центру з надання безоплатної правової допомоги стане прикладом для наслідування не тільки для громадських організацій нашої області, але й для тих, які діють на теренах інших регіонів», — наголосив Віктор Худняк, начальник Головного територіального управління юстиції у Хмельницькій області.

{gallery}img/novyny/2016/01_Sichen/15_1{/gallery}

{source}

{/source}

джерело відеозапису TV7plus