назад

У Миколаєві проводиться активна правопросвітницька робота

0Протягом травня Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Миколаївській області провів правопросвітницьку роботу серед громадян, які потребують юридичного захисту.

Представники центру відвідали миколаївські установи з метою ознайомлення громадян про можливість скористатись правом на отримання безоплатної юридичної консультації, а також у випадках передбачених Законом України «Про безоплатну правову допомогу» отримати адвоката для захисту своїх прав.

1

Наркологічні диспансери в Україні є місцями несвободи, де зустрічаються випадки порушення прав та основоположних свобод людини. Саме на такі заклади звернули увагу представники Регіонального центру з надання БВПД у Миколаївській області, які з метою підвищення правової свідомості пацієнтів наркологічних диспансерів та їх родичів провели інформаційну роботу на території Обласного наркологічного диспансеру.2

Пенсіонери – категорія людей, якій часто необхідна правова консультація. Для того, щоб люди похилого віку знали свої права та могли ними користуватись, працівники центру відвідали Управління пенсійного фонду України в Ленінському районі м. Миколаєва та розповсюдили буклети з інформацією про те, що кожен громадянин може отримати безоплатну юридичну консультацію, а також адреси де можна її одержати та які документи необхідно надати у разі звернення. 3

4

Не менше потребують правової допомоги й люди з особливими потребами, а тим паче, інваліди АТО. Тому представники Регіонального центру провели правопросвітницьку роботу в Миколаївській філії громадської організації «Українська асоціація інвалідів АТО». Вони долучились до виконання місії цієї організації, яка опікується інтересами та правами учасників й інвалідів АТО.5

Крім того, Регіональний центр провів інформаційні роз’яснення у Миколаївському обласному відділенні фонду соціального захисту інвалідів. Аби підвищити правосвідомість цих уразливих груп населення, представники центру розповіли людям з особливими потребами про можливість скористатись безоплатною первинною та вторинною правовою допомогою. Також представники центру надали контактну інформацію працівникам фонду для того, щоб вони могли за потреби направляти громадян до центрів безоплатної правової допомоги.

Регіональний центр з надання БВПД у Миколаївській області планує подальшу правопросвітницьку роботу і ставить за мету підвищувати рівень правової обізнаності громадян свого регіону.

Нагадуємо, що в разі потреби, за правовою допомогою можна звернутись до Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Миколаївській області за адресою: м. Миколаїв, вул. Нікольська, 46, тел.: (0512) 37-50-43. Або зателефонувати на цілодобову гарячу лінію: 0 (800) 213 103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України).