назад

У Миколаєві стартував тренінг «Земельна просвіта»

{module skola}

Нині громадяни все частіше звертаються до фахівців за допомогою у розв’язанні земельних проблем. Якщо ще декілька років тому більшість власників земельних наділів не надавала серйозного значення своїй власності і, наприклад, дотримувалась принципу «домовленості на словах» з орендарем, то сьогодні сфера земельних правовідносин є однією з найактуальніших.

У Миколаєві, в рамках Програми Світового Банку та ЄС «Підтримка прозорого управління земельними ресурсами в Україні» у партнерстві з Координаційним центром з надання правової допомоги, розпочався тренінг «Земельна просвіта», направлений на розвиток знань та навичок у сфері земельних відносин, для юристів системи безоплатної правової допомоги та інших практикуючих юристів, для юристів ОМС, ОТГ, землевпорядників, реєстраторів, а також для адвокатів, які співпрацюють з системою безоплатної правової допомоги у Миколаївській області.

2

Перший день тренінгу був присвячений питанням визначення земельної ділянки сільськогосподарського призначення як об’єкта цивільних прав; особливостям правочинів з земельними ділянками сільськогосподарського призначення; питанням приватизації та спадкування земельної ділянки; захисту прав на земельну ділянку у досудовому та судовому порядку фахівцями системи безоплатної правової допомоги та іншими практикуючими юристами.

Другого дня учасниками тренінгу стали юристи ОМС, ОТГ, землевпорядники та реєстратори, які мали змогу поставити експертам низку запитань, які нині хвилюють землевласників та землекористувачів безпосередньо на місцях, в громадах.

3

4

5

У якості одного з тренерів заходу виступила директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Миколаївській області Наталія Гнатуша, яка презентувала учасникам питання, що стосувалися аспектів приватизації і спадкування земельної ділянки, захисту прав на земельну ділянку.

6

Нагадуємо, що на черзі вже наступні тренінги, які проводитимуться у місті Вознесенську 15-го та 16-го листопада для юристів системи БПД та інших практикуючих юристів, а також для юристів ОМС, ОТГ, землевпорядників та реєстраторів відповідно. Детальніше:

http://mykolaiv.legalaid.gov.ua/ua/holovna/oholoshuietsia-vidkrytyi-konkurs-na-uchast-u-odnodennomu-treninhu-napravlenomu-na-rozvytok-znan-ta-navychok-u-sferi-zemelnykh-vidnosyn