назад

У Новомосковському бюро правової допомоги захистили інтереси літньої жінки

4 600x381До Новомосковського бюро правової допомоги звернулась пенсіонерка Клавдія О* для написання позовної заяви та представництва інтересів в суді. Справа полягала в тому, що син жінки у будинку, який є її власністю, не проживав, витрат з його утримання не ніс та комунальні послуги не сплачував. У зв’язку з чим пенсіонерка мала намір визнати чоловіка таким, що втратив право користування житлом.

Фахівці проконсультували Клавдію О*, що відповідно до ст. 405 Цивільного кодексу України члени сім’ї власника житла, що проживають разом з ним, мають право на користування цим житлом відповідно до чинного законодавства. Житлове приміщення, яке вони мають право займати, визначається його власником. Член сім’ї власника житла втрачає право на користування цим житлом у разі відсутності члена сім’ї без поважних причин понад один рік, якщо інше не встановлено домовленістю між ним і власником житла або законом. Відповідно до ст. 72 Житлового кодексу України визнання особи такою, що втратила право користування житловим приміщенням внаслідок відсутності цієї особи понад встановлені строки, провадиться в судовому порядку.

Отже, з допомогою головного спеціаліста Новомосковського бюро правової допомоги Тетяни Прокопець позовні вимоги було викладено і судом  задоволено повністю. А з відповідача призначено стягнути справлений судовий збір в розмірі 640 грн. на користь позивача.

Нагадаємо, що Другий дніпровський місцевий центр з надання БВПД розташований за адресою: м. Дніпро, проспект Слобожанський, 8, оф. 4. Графік роботи: пн-пт: з 9.00 до 18.00. Контактний телефон: (056) 725-02-84; (068) 946-51-26; електронна пошта: dnipro2.dnipro@legalaid.dp.ua.

Новомосковське бюро правової допомоги розташоване за адресою: м. Новомосковськ, каб. 112. Графік роботи: пн-пт: з 9.00 до 18.00. Контактний телефон: (056) 93-750-84; електронна пошта: novomoskovske@legalaid.dp.ua.

Гаряча телефонна лінія, яка працює цілодобово та безкоштовно — 0-800-213-103.