назад

У Охтирському місцевому центрі навчали новопризначених працівників бюро

На базі Охтирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги 16 серпня провели ознайомлення з внутрішньо-організаційною роботою для новопризначених працівників бюро правової допомоги, які запрацюють уже з 1 вересня цього року.

Начальник відділу правової інформації та консультацій Микола Кравченко розповів присутнім про місію, бачення та розвиток правової допомоги, які розділяє команда безоплатної правової допомоги. 

Новим колегам висвітлили ряд питань, що стосувалися:

 

1) нових повноважень, покладених на місцеві центри щодо державної реєстрації громадських формувань; державної реєстрації змін до відомостей громадського об’єднання; державної реєстрації припинення діяльності громадської організації;

2) ознайомили з роботою відділу правової інформації та консультацій, де надали роз’яснення по заповненню бази даних. Також докладно розказали та продемонстрували заповнення пакету документів на первинну правову допомогу (реєстраційні картки, згода на обробку персональних даних) та на безоплатну вторинну правову допомогу, а саме: звернення, талон, повідомлення/відмова та довіреність). Кожному з присутніх надали можливість на практиці ознайомитися з цим напрямком роботи.

Новопризначені працівники бюро проінформовані про роботу відділу правопросвітництва, а також відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами, за діяльність якого відповідає Василь Бойко. Під час навчання акцентувалася увага на організації роботи бюро та створенні бази суб’єктів надання первинної правової допомоги.

 

Звернутися до бюро правової допомоги громадяни зможуть уже з 1 вересня за адресами:

смт. Велика Писарівка. вул. Ярослава Мудрого, 1

м.Лебедин , пл.Соборна, 29

м.Тростянець, вул. Л.Татаренка, 4